Fair Play -lehti: eSports,urheilua vai ei? Tietokoneella pelaaminen kilpailumielessä kasvaa nopeasti
25.6.2018 16:38 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: eSports - urheilua vai ei? Tietokoneella pelaaminen kilpailumielessä kasvaa nopeasti

Urheilua on harrastettu kilpailumielessä antiikin ajoista lähtien, luultavasti aiemminkin. Näiden hyvin perinteisten lajien kirjo pysyi jossain määrin tavallisen urheilutoimittajan hallinnassa 1900-luvun lopulle, mutta sen jälkeen uudet urheilumuodot ovat rynnistäneet esiin: harrastajia ja myös kilpailijoita löytyy ennennäkemättömiin lajeihin.

Kun 1970-luvulla kesätoimittaja pisti urheilujuttuja sivulle, niin jalkapallon, pesäpallon, yleisurheilun ja suunnistuksen lisäksi ei paljon palstoja tarvittu. Nykyään sivutaittoon on tarjolla kymmenien lajien kirjo.

Urheilutoimittajain Liitossa pohditaan joka vuosi uusien lajien ottamista Vuoden urheilija -äänestykseen. Esimerkiksi tikanheitto, biljardi ja formula-ykköset on hyväksytty mukaan pienin soraäänin. Nyt keskustelua herättää aivan uudenlainen tulokas – eSports.

eSports Helsinki Redsin edustaja Christer Kasurisen mukaan kilpapelaajien aika menee täysin pelaamiseen.

– eSportsissa saattaa mennä 12–14 tuntia päivässä koneen ääressä. Tämä on samanlaista elämää kuin muussakin huippu-urheilussa. Voit nähdä perhettäsi vain kerran viikossa, kun muu aika on mentävä pelaamisen ehdoilla, kuvaa Kasurinen lajin raakuutta.

Lue lisää Christer Kasurisen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat