Olympiastadion sai uuden nurmikentän
30.6.2009 9:48 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

30062009018.jpg (599 x 449)

Uusi nurmi tuotiin valmiina rullina Olympiastadionille.


Olympiastadion sai uuden nurmikentän

ruohoa.jpg (599 x 449)

Helsingin olympiastadionille asennetaan parhaillaan uutta nurmikenttää. Remontti alkoi heti kesäkuisen AC/DC -konsertin jälkeen. Ruohokentän uusiminen johtuu tulevista naisten jalkapallon EM-kisoista. UEFA:n säännöt vaativat EM-kisoja varten entistä isompaa pelialustaa. Olympiastadionilla pelataan 23.8.–10.9. kaikkiaan viisi ottelua; kaikki Suomen kolme alkulohkon peliä, Venäjä-Italia sekä 10.9. pelattava EM-kisojen loppuottelu.
Nurmikenttä-projektissa kuorittiin ensin vanha nurmi pois. Sen jälkeen alustaksi levitettiin vajaan 10 sentin kerros hiekan ja mullan seosta. Tämän jälkeen kentälle laitettiin uusi ruoho. Uusi nurmi tuotiin valmiina rullina Olympiastadionille.
Uusimisen jälkeen ruohoalue on 3,5 metriä leveämpi ja metrin pidempi kuin entinen nurmialusta. Nurmea jouduttiin laittamaan myös juoksuratojen päälle.
Vaikka nurmialusta on väliaikainen ratkaisu, pelataan sillä myös lokakuinen MM-karsintaottelu Suomi-Wales. Tämän jälkeen koko stadion menee kentänkin osalta uusiksi, joka on osa Olympiastadionin suurta peruskorjausta.
Myös muilla EM-kisojen pelipaikoilla (Finnair Stadion, Lahti, Tampere ja Turku) pelialustat on uusittu EM-kisasäädösten mukaisiksi.

Teksti & kuvat: Ahti Pohjalainen


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat