Fair Play -lehti: ”Saan onnistuneesta tiedotteesta samanlaiset kiksit kuin urheilusuorituksesta”
19.6.2018 14:16 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: ”Saan onnistuneesta tiedotteesta samanlaiset kiksit kuin urheilusuorituksesta”

Maaliskuisen vuosikokouksensa yhteydessä Urheilutoimittajain Liitto palkitsi Vuoden tiedottajana Suomen Taitoluisteluliiton viestintä- ja markkinointipäällikön Mila Kajas-Virtasen. Perusteluina olivat muun muassa viime vuoden MM-kotikisat, joiden mediapalvelut noin 500 akkreditoituneen hyväksi toimivat Kajas-Virtasen johdolla mainiosti.

Palkitsemisperusteissa sanottiin myös, että ”Taitoluisteluliiton tiedotus sekä kansallisista että kansainvälisistä tapahtumista on aktiivista ja sen laajuus perusteltua. Tiedotteiden kieliasu on kiitettävää.”

– Olen todella otettu tunnustuksesta. Tuollaisesta saa paljon lisää energiaa, sanoo Kajas-Virtanen, itsekin Urheilutoimittajain Liiton jäsen.
– Iloiset perhetapahtumat ovat tietysti asia erikseen, mutta urheilullisella puolella tämä tunnustus nousee kolmannelle korokkeelle, hän arvottaa.
– Ensimmäisenä on kilpaileminen Lillehammerin olympialaisissa ja toisena ensimmäisen täysmaratonin maaliin pääsy.

Viime vuonna Suomen Taitoluisteluliitto isännöi MM-kilpailuja.

– Vuoden 2009 kilpailuissa meillä ei käytännöllisesti katsoen ollut sosiaalista mediaa juuri lainkaan. Hurjasti oli maailma muuttunut kahdeksassa vuodessa sen suhteen, vaikka olen ymmärtänyt, että toimittajakunnassa perinteinen sähköpostitiedotuskin on yhä arvossaan. Mutta taitoluistelufanit haluavat paljon muutakin, ja heitäkin on palveltava some-kanavien kautta niin hyvin kuin suinkin mahdollista.

Tiedottamiseen meneekin nykyään paljon enemmän aikaa kuin aiemmin.

– Ennen pääsi huokaisemaan heti, kun oli saanut sähköpostitiedotteen valmiiksi ja lähetettyä. Se ei enää riitä. Mutta edelleenkin ja ehkä juuri sen vuoksi tämä työ tuntuu hienolta, painottaa Kajas-Virtanen, joka on viime aikoina saanut viikonloppuisin avustajia tuekseen. Päävastuu on silti yhä hänen harteillaan.

– Yli kahdeksan vuotta tein kaikki tiedotteet itse. Sain kiksit, kun olin tehnyt omasta mielestäni mahtavan tiedotteen hienoin sanakääntein ja näin sen sitten leviävän mediassa. Se oli lähes yhtä palkitsevaa kuin onnistunut urheilusuoritus.

Lue lisää Mila Kajas-Virtasen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat