Fair Play -lehti: Vuoden urheilutoimittaja on mies, jonka ei pitänyt päätyä alalle lainkaan
18.6.2018 16:27 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Vuoden urheilutoimittaja on mies, jonka ei pitänyt päätyä alalle lainkaan

Pitkän uran muun muassa Veikkaajassa, Urheilulehdessä ja nyt ELMO-lehdessä tehnyt Jari Kupila on Vuoden urheilutoimittaja vuosimallia 2017. Kupila aloitti kirjoittamisen uutistoimittajana oululaisessa Sanomalehti Pohjolan Työssä. Kyseistä viiden vuoden rupeamaa nyt 50-vuotias kolmen lapsen isä arvostaa paljon. Tuolloin opitusta korkeasta työmoraalista oli apua jo seuraavassa työpaikassa. Mennessään silloin avustajaksi Veikkaaja-lehteen Kupila ei vielä tiennyt urheilusta kirjoittamisesta tulevan elämänuransa.

– Se on itse asiassa täysin kummallinen asia. Päädyin alalle sattuman kautta mennessäni Veikkaajan avustajaksi 1990-luvun puolessa välissä. Jo sitä ennen opin Pohjolan Työn porukalta, mitä on työn kunnioittaminen. Silloin kun ollaan töissä, tehdään kanssa eikä istuskella.

Oulusta kotoisin oleva, nykyään Kirkkonummella asuva Kupila tunnetaan isojen kokonaisuuksien jutuista, joissa pohditaan syy- ja seuraussuhteita sekä laitetaan asiat mittakaavaan osaksi laajempaa kontekstia. Ammatillisina oppiisinään Kupila nostaa esiin Juoksija-lehden legendaariset Matti Hannuksen ja Tapio Pekolan.

– Martti Vainion doping-käryn jälkeen vuonna 1984 koulun terveydenhoitaja vaati minua listaamaan ”kaikki aineet, joita käytin”. Harrastin silloin 17-vuotiaana juoksua, ja siitä hoitaja päätteli minunkin käyttävän aineita. Sain sellaisesta luulosta niin kovan inspiraation, että kirjoitin koko aivomyrskyni paperille ja lähetin tekstin Juoksija-lehteen. Suureksi yllätyksekseni lehti julkaisi jutun.

Juoksijan päätoimittaja Tapio Pekola sekä Matti Hannus ovat vaikuttaneet uravalintaani välillisesti muutenkin. Heidän teksteistään sain ahaa-elämyksen, he tekivät juttuja niin eri tavalla.

Lue lisää Jari Kupilan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2018.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat