Fair Play -lehti: Taru Nyholm: Vapaana toimittajana työskentely oli alusta alkaen tietoinen valinta
3.4.2018 16:47 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Taru Nyholm: Vapaana toimittajana työskentely oli alusta alkaen tietoinen valinta

Vantaalainen freelance-urheilutoimittaja Taru Nyholm tarttuu helposti ja innolla kovempiinkin haasteisiin.

– Aina kun joku väittää jonkun asian olevan mahdoton toteuttaa, se on minulle kuin ”tanssiinkutsu”, sanoo Nyholm, jolla on rima asetettuna korkealle paitsi urheilujournalistina niin myös jalkapallovalmentajana.

Nyholm pääsi vuonna 2010 opiskelemaan Vierumäen urheilujournalismi-linjalle, mistä hän valmistui kaksi vuotta myöhemmin.

– Ennen sitä minulla ei ollut minkäänlaista kokemusta journalismista. Mutta olen aina lukenut ja kirjoittanutkin omaksi huvikseni paljon ja ollut kiinnostunut urheilumediasta muun muassa oman pelaajataustani myötä. Tunsin, että minulla on tälle saralle paljon annettavaa, tarinankertojaksi itsensä mieltävä Nyholm sanoo.

Jo vuosia ennen urheilujournalismiopintojaan hän oli valmistunut Rovaniemen ammattikorkeakoulusta liikunnanohjaajaksi ja ehtinyt työskennellä sekä urheiluseuroissa että -liitoissa. Vierumäeltä valmistuttuaan Nyholm perusti toiminimen ja aloitti freelancerina työskentelyn.

– Vapaana toimittajana työskentely oli alusta alkaen tietoinen valinta, enkä muistaakseni koskaan ole edes hakenut vakituista paikkaa, Nyholm sanoo.

– Freelancerina olen päässyt kokeilemaan monenlaisia töitä ja toimimaan erilaisissa yhteisöissä. Aluksi tein paljon journalistin töitä valmennus- ja ohjaushommien ohessa, sen mukaan, mistä keikkaa milloinkin sain.

– Sattumalla on varmaankin asioissa tietty osuus, mutta loppu on raakaa tekemistä, Nyholm painottaa.
– Kun tekee työnsä hyvin ja on oppimiselle sekä nöyrä että avoin, on aina avautunut uusia mahdollisuuksia.

Lue lisää Taru Nyholmin ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2018.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat