Fair Play -lehti: Talvipäivät: Hämeenlinnassa vankkaa osaamista palloilulajeissa
23.3.2018 9:31 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Talvipäivät: Hämeenlinnassa vankkaa osaamista palloilulajeissa

Hämeenlinna tunnetaan perinteikkäänä palloilukaupunkina. HPK:n jääkiekon liigajoukkue on varmasti kaupungin seuroista tunnetuin, vaikka tällä kaudella sen kannattajat joutuivat elämään tuskaisia iltoja.

Mutta yhtään jääkiekkoa heikommaksi ei jää HPK:n naisten lentopallojoukkue. Hämeenlinnan lentopallovuosi alkoi komeasti, kun HPK juhli loppiaisena naisten Suomen Cup -mestaruutta. Hämeenlinnalaisten edellisestä cupmestaruudesta (vuonna 2006) oli vierähtänyt aikaa jo yli kymmenen vuotta.

– Tämä on tulosta siitä, miten pelaajat ovat tehneet töitä ja harjoitelleet. Lentopallo on todellinen joukkuepeli ja voitto aina monen tekijän summa, HPK:n italialainen valmentaja Luca Chiappini hehkutti.

Hämeenlinnalaisessa jalkapallossa tapahtui merkittävä käänne vuonna 2015. FC Hämeenlinnan tarinaan kirjoitettiin viimeinen luku, mutta vielä saman vuoden syksyllä perustettiin Hämeenlinnan Jalkapalloseuran edustusjoukkue HJS Akatemia. HJS Akatemia on tehnyt piirisarjojen syövereistä rakettimaisen nousun ja valmistautuu keväällä alkavaan Kakkosen kauteen. Tuskin kukaan osasi arvata, että HJS Akatemia nousisi näin nopealla tahdilla aina Kakkoseen saakka.

Myös salibandy näkyy ja kuuluu vahvasti Hämeenlinnassa. Steelersin miesten edustusjoukkue pelaa miesten liigassa ja naisten edustusryhmä kamppailee puolestaan ykkösdivisioonassa. Steelers toimii Hämeenlinnan lisäksi aktiivisesti myös Janakkalassa. Yli tuhat jäsentä koonnut Steelers on Suomen viidenneksi suurin salibandyseura.

– Uskomme, että salibandy kuuluu Suomessa tulevaisuuden lajeihin. Meidän toimintaamme on helppo tulla mukaan, tarjoamme pelaajapolun sekä tytöille että pojille, kertoi Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen.

Lue lisää Talvipäivistä uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat