Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Timo Lainesalolle
14.3.2018 11:37 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Timo Lainesalolle

Timo Lainesalo (s. 20.8.1953) toimi urheilutoimittajana päätyökseen 42 vuotta. Lainesalo kirjoitti ensimmäiset jääkiekkojuttunsa Hämeen Sanomiin avustajana 1970-luvun alussa, ensimmäisen kesätoimittajapaikan hän sai vuonna 1974.

Armeijan jälkeen Lainesalo pestattiin kotkalaisen Etelä-Suomi -lehden urheilutoimituksen esimieheksi. Tässä työssä hän toimi vuodet 1975–1980. Tammikuussa 1981 Lainesalosta tuli kotikaupunkinsa Hämeenlinnan suurimman sanomalehden Hämeen Sanomien urheilutoimituksen esimies. Tätä tehtävää hän hoiti 36 vuotta heinäkuuhun 2017, jolloin hän jäi eläkkeelle.

Valtakunnallisesti Lainesalo tunnetaan erityisesti värikkäistä ja teräväsanaisista jääkiekkojutuistaan. Hämeenlinnassa ja HPK:ssa ei moneen vuosikymmeneen tapahtunut mitään merkittävää asiaa, mitä Lainesalo ei ensimmäisenä uutisoinut. Lainesalo kiersi lukuisat jääkiekon MM-kilpailut kotikisoista 1983 lähtien ja oli paikalla todistamassa muun muassa Suomen ensimmäistä MM-kultaa Tukholmassa 1995.

Timo Lainesalo on palkittu Vuoden jääkiekkotoimittajana 1992 ja opetus- ja kulttuuriministeriöon palkinnut hänet ansiomitalilla kultaisin ristein. Urheilutoimittajain Liitto on myöntänyt Lainesalolle kultaisen ansiomerkin ansiokkaasta työstään Kymenlaakson (1976–1981) ja Kanta-Hämeen Urheilutoimittajat ry:n pitkäaikaisesta puheenjohtajana toimimisesta.

Paikallisesti Hämeenlinnassa hän oli todellinen Mr. Urheilutoimittaja, jonka jokainen urheilun parissa toimija tunsi. Lainesalo eli ja hengitti lähes koko työuransa Hämeenlinnan urheilun tahtiin. Eläkkeellä Lainesalon aika kuluu urheilua ja kolmen lastenlapsen kasvamista seuratessa.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat