Urheilutoimittajain Liitto jakoi tunnustusta: Vuoden Urheilutoimittaja Jari Kupila
14.3.2018 11:32 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto jakoi tunnustusta: Vuoden Urheilutoimittaja Jari Kupila

Pitkän uran muun muassa Veikkaajassa, Urheilulehdessä ja nyt ELMO-lehden toimituspäällikkönä tehnyt Jari Kupila on Vuoden urheilutoimittaja vuosimallia 2017. Valinnan teki Urheilutoimittajain Liiton hallitus.

50-vuotiaasta Kupilasta ei alun perin pitänyt tulla urheilutoimittajaa lainkaan, vaan hän päätyi alalle sattuman kautta mennessään Veikkaajan avustajaksi 1990-luvun puolessa välissä. Sitä ennen Kupila oli uutistoimittajana sanomalehti Pohjolan Työssä. Kyseistä viiden vuoden rupeamaa kolmen lapsen isä arvostaa paljon, sillä silloin hän oppi kunnioittamaan korkeaa työmoraalia.

Oulusta kotoisin oleva, ja nykyään Kirkkonummella asuva, Kupila tunnetaan isojen kokonaisuuksien jutuista, joissa pohditaan syy- ja seuraussuhteita, sekä laitetaan asiat mittakaavaan osaksi laajempaa kontekstia. Ammatillisina oppi-isinään Kupila nostaa esiin Juoksija-lehden legendaariset Matti Hannuksen ja Tapio Pekolan.

Heidän lisäkseen Kupila korostaa kaikkien niiden työyhteisöjen merkitystä, joissa on saanut olla urallaan mukana. Työkaverit ovat olleet tärkeimpiä opettajia ja kannustajia kaikissa vaiheissa. Erityisen iso rohkaisijan rooli on ollut pitkäaikaisella työkaverilla Jukka Röngällä, ELMO-lehden nykyisellä päätoimittajalla.

Jari Kupila on koulutukseltaan filosofian maisteri, pääaineena Suomen ja Skandinavian historia. Tällä hetkellä ELMO-lehdeltä yli jäävä aika pyhitetään Jyväskylän yliopiston liikuntatieteelliselle tiedekunnalle tehtävälle väitöskirjalle.

Varsinkin yleisurheilusta kirjoittaessaan Kupila voi hyödyntää omia kokemuksiaan kilpakentiltä, onhan palkintokaapissa esimerkiksi Oulun Pyrinnön joukkueessa juniorisarjoissa juostuja SM-viestimitaleita.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat