Fair Play -lehti: Urheilujärjestöjen korruptio muuttunut rikollisuudeksi
14.3.2018 8:45 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Urheilujärjestöjen korruptio muuttunut rikollisuudeksi

Urheilun jalosta aatteesta ei ole paljon jäljellä, mikäli on uskomista Alankomaissa järjestetyn Play the Game -konferenssin luennoitsijoihin. Vuodesta 1997 järjestetty Play the Game -konferenssi on vakiinnuttanut paikkansa tutkivan urheilujournalismin merkittävimpänä näyttämönä.

Alankomaiden Eindhovenissa 26.–30. marraskuuta 2017 järjestetty kymmenes PtG-konferenssi keräsi paikalle yli 400 toimittajaa tai tutkijaa sekä muita urheiluelämän asiantuntijoita. Vaikka kokoontumispaikka oli tällä kertaa Alankomaissa, tapahtuman järjestelyistä vastaa edelleen Danish institute for sports studies, joka on Tanskan kulttuuriministeriön rahoittama riippumaton yksikkö.

Urheilumaailma elää tällä hetkellä suurta murrosta monen kansainvälisen järjestön kärvistellessä skandaalien kourissa. Eindhovenissa nähtiinkin ennätysmäärä esiintyjiä, ja teemoja riitti laidasta laitaan. Brasilian urheilujohdon korruptiota vuoden 2014 jalkapallon MM-kilpailujen ja vuoden 2016 Rion olympialaisten tiimoilta käsiteltiin useissa esityksissä. Brasilian liittovaltion yleinen syyttäjä Fabiana Schneider esitelmöi maanmiestensä rahanpesusta urheilun arvokilpailujen avulla tavalla, joka ei jättänyt ketään kylmäksi.

– Kyseessä oli Brasilian historian merkittävin tutkinta, koska se ulottui valtakoneiston joka portaalle, Schneider korosti prosessin yhteiskunnallista merkitystä.

Hänen mukaansa urheilujohtajat käyttivät edistyneitä keinoja ja modernia teknologiaa siirtäessään julkisia varoja veroparatiiseihin. Sanojensa vakuudeksi hän näytti kuvia pankkisiirtolomakkeista, joilla siirrettiin kaksi miljoonaa dollaria Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) Lamine Diackin omistaman yhtiön tilille. Kyseessä oli Brittiläisillä neitsytsaarilla sijaitseva Matlock-yritys.

Lue lisää Play the Game -konferenssista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2018.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat