Fair Play -lehti: Taistelu aikaa vastaan
12.3.2018 9:58 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Taistelu aikaa vastaan

Iivo Niskasen juhlaan päättynyt Urheilugaala vuosimallia 2018 oli hyvä esimerkki urheilutapahtumasta, joka on aikataulunsa takia painajainen työvuorossa olevalle urheilutoimittajalle. Ihan samaa ovat esimerkiksi jääkiekon ne SM-liigan arkipelit, joissa ratkaisua joudutaan odottamaan rangaistuslaukauksiin asti.

Niskasen nimi ehti useimpiin suomalaisiin seitsenpäiväisiin lehtiin, mutta osasta se jäi aikataulun takia pois ainakin ensimmäisistä painoksista. Useammankin lehden dead line on nykyisin jo kello 22 ja eräiden jopa vielä aikaisemmin. Niskanen nousi lavalle kello 21.50, joten muutaman lehden oli pakko myydä uutisnälkäisille lukijoilleen odotetuimman uutisen sijaan ei oota.

Jääkiekkoliigan tulokset ehtivät takuuvarmasti kaikkiin lehtiin, mutta juttujen kanssa ollaan välillä niin sanotusti herrassa. Peliä seuraavilta toimittajilta on turha odottaa nykyaikatauluilla Pulitzer-tasoisia juttuja ja tyhjentäviä analyyseja, etenkin jos jatkoaikatappiosta sisuuntunut valmentaja innostuu vielä ripittämään omiaan parikymmentä minuuttia suljettujen ovien takana.

Tuskin olen yksin ihmetellessäni, miten tekniikan paraneminen on voinut johtaa aikataulujen tiukentamiseen. Maalaisjärjellä ajatellen asian pitäisi olla nimittäin täysin toisin päin. Tuntuu yksinkertaisesti vaikealta ymmärtää, että niin metalliladonnan kuin mehiläisvahaliimauksen aikakaudellakin voitiin lehden painoon menoa pitkittää tärkeiden urheilu-uutisten takia hyvinkin puoleen yöhön, joskus jopa pidempään. Digiaikana tämä ei ole enää mahdollista.

Lue lisä Asko Tanhuanpään kolumnista uusimmasta Fair Play -lehti: Fair Play -lehti 1/2018.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat