Fair Play -lehti: Vihdoin kiekko, jolla on älyä
10.3.2018 10:47 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Vihdoin kiekko, jolla on älyä

Älykiekosta kohistiin SM-liigassa jo kaksi kautta sitten – täysin turhaan. Silloisesta pelivälineestä ei saatu kaivattuja tietoja hyötykäyttöön. Uusi firma Bitwise ja paremmat bittinikkarit ovat tehneet kiekosta oikeasti älykkään. Tuloksista pääsee toistaiseksi nauttimaan kaikissa Tapparan kotipeleissä – ensi vuonna mahdollisesti kaikilla liigapaikkakunnilla.

Uutta älykiekkoa on testattu Tapparan otteluissa kauden alusta saakka. Toisin kuin ensimmäisessä viritelmässä tuote haluttiin tuoda valmiina kuluttajille.

– Tiedämme, että maailmalla on ollut kova huuto tällaisen perään, mutta kaikkialla muualla älykiekkoprojektit ovat toistaiseksi prototyyppivaiheessa. Niistä kaikista sanotaan, että ne ovat kohta tulossa käyttöön.

– Me täällä Tampereella voimme ainoana sanoa: meillä se on jo käytössä. Nyt täytyy tehdä valinta, viemmekö älykiekkoa Suomessa eteenpäin vai ruvetaanko vastaamaan kansainväliseen huutoon, Bitwise Oy:n toimitusjohtaja Tomi Mikkonen sanoo.

Jos Mikkosen ykköstoive toteutuu, niin ensimmäisenä askeleena olisi älykiekkojärjestelmän asentaminen kaikkiin Suomen liigahalleihin.

Lue lisää älykiekosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2018.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat