Fair Play -lehti: Tekoäly mullistaa maailmaa: ”10–20 vuoden päästä osa kaikkea”
21.2.2018 15:10 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Tekoäly mullistaa maailmaa: ”10–20 vuoden päästä osa kaikkea”

Tekoäly on osa jokapäiväistä elämäämme jo nyt. Harva edes tulee ajatelleeksi, miten monissa tilanteissa käytämme sen tarjoamia mahdollisuuksia.

Esimerkkejä riittää. Kyytipalvelu Uber yhdistää kuljettajan ja asiakkaan. Airbnb-palvelu yhdistää puolestaan majoittajat ja majoitusta tarvitsevat. Katunäkymäpalvelut ja navigaattorit helpottavat liikkumistamme. Netfl ix-videopalvelu tarjoaa elokuvia ja televisiosarjoja. Spotify-palvelu puolestaan musiikkia, ja Googlen käännösohjelmat kääntävät meille vieraita kieliä.

– Tekoäly on 10–20 vuoden päästä osa kaikkea. Mahdollisuudet ovat rajattomat ja muutokset vasta pääsemässä vauhtiin, Urheilutoimittajain Liiton Urheilujournalismin juhlaseminaarissa puhunut Tiedon innovaatiojohtaja Taneli Tikka kertoi.

Aikoinaan teollinen vallankumous ja sähkö mullistivat tavan, miten työt jaettiin. Tekoäly tulee muuttamaan maailmaa samalla tavalla. Tekoäly tekee tehokkaasti rationaalisia päätöksiä ja hallitsee suuriakin datamääriä. Urheilujournalismissa on jo testattu, miten robotti selviytyy otteluraporttien kirjoittamisesta. Yle Urheilussa Voitto-robotti on takonut raportteja NHL-otteluista. Testit ovat sujuneet hyvin, mutta jutuissa on havaittu puutteitakin. Robotti kirjoittaa ottelujutut varmasti ihmistä nopeammin, mutta tekstit jäävät kielellisesti köyhemmiksi. Yllättävät tilanteet ovat robotille vaikeita.

Lue lisää Taneli Tikan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat