Fair Play -lehti: Sadan vuoden sankarit yksissä kansissa
21.2.2018 9:04 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Sadan vuoden sankarit yksissä kansissa

100-vuotiaan Suomen urheilusankareita on suositeltavahankinta urheilun parissa aktiivisesti toimiville. Ilman historiaa ei voi ymmärtää nykypäivää. Tuottelias urheilukirjoittaja Markku Siukonen teki kirjansa ensimmäisen laitoksen jo kymmenen vuotta sitten. Vesa Tikander on nostanut mukaan tapahtumat vuodesta 2007 alkaen. Tikanderin työ on kunnianosoitus viime vuonna edesmenneelle Siukoselle, ja hän päivittää kirjan ajankohtaisesti Suomen satavuotisjuhlan teemaan.

Yli kolmen sadan urheilijan esitteleminen ei mahdu yhteen opukseen, joten ratkaisu 90 teema-artikkelista on näppärä. Ymmärrettävää on myös ottaa ”vain” 50 huippuurheilijaamme lähempään käsittelyyn. Teema-artikkeleista osa on vähän väkinäisesti yhteen ympättyjä, toisaalta nappiin menee esimerkiksi otsikon ”EM-yllättäjät” alle yhdessä Janne Holmén ja Jukka Keskisalo.

Jos kirja on hyvä olla jokaisen urheilutoimittajan kirjahyllyssä, erityisen herkullinen lähdeteos se on urheilutietokilpailujen ystäville. Tietoa on runsaasti, ja mielenkiintoiset knopit paitsi lisäävät luettavuutta, myös paljastavat, kuinka paljon ja syvällistä työtä kirjoittajat ovat tehneet.

Lue lisää 100-vuotiaan Suomen urheilusankareita -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat