Fair Play -lehti: Some-ilmiö #GoKaisa
10.2.2018 12:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Some-ilmiö #GoKaisa

Ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen on ollut jo kolme vuotta peräkkäin suosituin ja seuratuin suomalaisurheilija sosiaalisessa mediassa. Mäkäräisen vanavedessä tulevat sellaisetkin maailmalla seuratut urheilijat kuin Kimi Räikkönen ja Patrik Laine. Miten Mäkäräisen some-presenssi oikein rakentuu? Siitä kertoivat Urheilujournalismin juhlaseminaarissa Mäkäräinen itse videon välityksellä sekä hänen taustajoukoistaan manageri Harri Halme ja markkinointisparraaja Jussi Pirhonen.

Reilut kolmisen vuotta sitten Mäkäräinen tuskaili nettisivujensa kanssa. Hän kaipasi jotain uutta ja apua niiden ylläpitämiseen. Pikkuveli Jaakko vinkkasi, että hän saattaisi tietää jonkun, joka voisi auttaa. Siitä alkoi Mäkäräisen ja markkinointitoimisto Tovarissa työskentelevän Pirhosen yhteistyö.

– Ensin laitettiin nettisivut kuntoon, ja siinä sivussa Mäkäräinen tuli mukaan myös sosiaaliseen mediaan. Ensin Facebookiin ja sen jälkeen maanittelujen jälkeen vielä Instagramiinkin. Ja viimeiset kolme vuotta hän on ollut myös maamme seuratuin urheilija, kertoo Pirhonen sponsoroinnin ja viestinnän tutkimusyritys Sponsor Insightin tutkimuksesta.

– Annoin Kaisalle vinkkejä seurata mm. ampumahiihtäjä Martin Fourcaden nettisivuja. Ei mennyt aikaakaan, kun Fourcade jo kiittelikin Mäkäräistä tämän nettisivuista ja kertoi saaneensa sieltä vinkkejä itselleen, mm. some-seinän käytöstä, kertoo manageri Halme.

Mäkäräisellä on tiimi apunaan myös sosiaalisen median hyödyntämisessä, eli manageri Halme ja Tovarista Pirhonen, joka tituleeraa itseään ennen kaikkea vain sparraajaksi. Pirhonen nimittäin korostaa, että varsinaisen sisällön somekanaviinsa tuottaa kuitenkin Mäkäräinen itse.

– Some-postaukset eivät ole suunnitelmallisia, mutta yritän pitää some-kanavat kuitenkin suhteellisen aktiivisena, kertoi videolla haastateltu Mäkäräinen.

Lue lisää Jussi Pirhosen, Harri Halmeen ja Kaisa Mäkäräisen ajatuksista uusimmasta Fair play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2017.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat