Fair Play -lehti: Toimitusjohtaja Mikko Salonen vakuuttaa – Suhteet ministeriöön hyvässä kunnossa
6.2.2018 12:06 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Toimitusjohtaja Mikko Salonen vakuuttaa – Suhteet ministeriöön hyvässä kunnossa

Suomen Olympiakomitean uudella toimitusjohtajalla Mikko Salosella, 46, on takanaan erikoinen syksy. Julkisuudessa on seurattu, kuinka Olympiakomitea uuden johtajan johdolla selviytyy 1,7 miljoonan euron takaisinperintäprosessista. Salonen vakuuttaa, että suhteet ministeriöön ovat kaikesta huolimatta hyvässä kunnossa.

Kun Salonen aloitti uudessa tehtävässään elokuussa 2017, oli seuraaviin olympialaisiin aikaa puoli vuotta. Normaalitilanteessa Salosta olisi pommitettu kysymyksillä, jotka liittyvät Pyeongchangin talviolympialaisiin ja siellä menestymiseen. Nyt julkisuudessa ja kulisseissa on ollut esillä kaksi merkittävämpääkin asiaa. Toinen on vuoden alussa Valon kanssa yhdistyneen ja uudenlaisena Olympiakomiteana käynnistyneen urheilujärjestön johtaminen ja ohjaaminen. Toinen, enemmän otsikoissa paistatellut aihe on ministeriön takaisinperintäprosessi.

Salonen suhtautuu isoihin haasteisiin rauhallisesti. Hän tuli Olympiakomiteaan Blom Kartta Oy:n Suomen toimitusjohtajan tehtävästä.

– Työssä kuin työssä tulee haasteita vastaan, Salonen kommentoitakaisinperintäasiaa.
– Jo ennen kuin aloitin toimitusjohtajana, minulla oli välitöntarve perehtyä, mistä tässä takaisinperinnässä on oikein kyse.
– Eihän se oikeudenmukaiselta tuntunut, joten kesäkuun lopussa teimme oikaisuvaatimuksen. Se ei menestynyt. Vastaus saatiin lokakuussa. Hallitus päätti, että jatkamme prosessia. Teimme takaisinperintäpäätöksestä valituksen hallinto-oikeuteen
marraskuun alussa.

Salonen korostaa, että takaisinperintäasiassa on ministeriön kanssa yksimielisyys siitä, että prosessi ei saa lamaannuttaa nykyistä toimintaa.

Lue lisää Mikko Salosen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2017.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat