Vuoden Nuori Urheilija 2017: Lauri Markkanen
19.1.2018 13:23 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Vuoden Nuori Urheilija 2017: Lauri Markkanen

Vuoden Nuori Urheilija 2017: Lauri Markkanen

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -valiokunta nimesi vuoden 2017 Vuoden Nuoreksi Urheilijaksi koripalloilija Lauri Markkasen (s. 22.5.1997 Vantaa).

Kaudella 2016–2017 Markkanen pelasi loistokauden Arizonan yliopiston joukkueessa. Arizona voitti keväällä konferenssin mestaruuden, ja Markkanen valittiin sekä konferenssin ykköstähdistöviisikkoon että konferenssin tulokastähdistöviisikkoon.

Markkanen varattiin NBA:n varaustilaisuudessa seitsemäntenä. Se on kaikkien aikojen pienin pohjoismaisen pelaajan varausnumero. Varannut seura oli Minnesota Timberwolves, joka oli sopinut kauppaavansa Markkasen sen jälkeen Chicago Bullsiin. Markkasesta tuli NBA-historian kolmas suomalaispelaaja, kun hän pelasi Chicago Bullsin avauskierroksen ottelussa 19. lokakuuta 2017. Markkanen pelasi kaiken kaikkiaan henkilökohtaisesti mainion syyskauden NBA-tulokaspelaajana.

Markkanen pelasi Suomen miesten maajoukkueessa vuoden 2017 EM-kilpailuissa ja oli Suomen paras pistemies. Heti Helsingissä pelatun alkulohkon ensimmäisessä ottelussa Suomi–Ranska Markkanen kirjautti 22 pistettä. Se oli hänen ensimmäinen miesten arvokisaottelunsa, ja tuo 22 pistettä on kautta aikojen korkein suomalaisen arvokisadebytantin tekemä pistemäärä. Markkasen monipuolinen peli ja useat ratkaisuhetkien korit nostivat hänet EM-kilpailujen valovoimaisimmaksi suomalaispelaajaksi.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat