Vuoden Urheilija -äänestyksessä jälleen vilkas äänestysvuosi
15.1.2018 11:08 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Vuoden Urheilija -äänestyksessä jälleen vilkas äänestysvuosi

Vuoden Urheilija -äänestyksessä jälleen vilkas äänestysvuosi
Tänään julkistetaan TOP5-listat kahdessa äänestyskategoriassa

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -äänestys päättyi vuoden vaihteessa ja äänten tarkistuslaskenta on tehty. Vuoden Urheilija -äänestyksessä äänestettiin jälleen vilkkaasti.

– Vuoden Urheilija -äänestyksessä kootaan 10 parhaan lista, jolle saa sijoittaa miesurheilijoita, naisurheilijoita ja joukkueita. Äänestystä uudistettiin vuosi sitten, ja listalle sai tälläkin kertaa sijoittaa vähintään viisi ja enintään kymmenen parasta urheilijaa. Ennen äänestäjien piti sijoittaa listalle kymmenen urheilijaa, kertoo Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Kalle Virtapohja.

Joukkueiden TOP5-listasta tuli TOP6

Vuoden Urheilija -äänestyksen lisäksi Urheilutoimittajain Liiton jäsenet äänestävät samalla kertaa myös Vuoden Joukkuetta ja Vuoden Valmentajaa. Urheilutoimittajain Liitto julkistaa nyt toista kertaa TOP5-listat molemmista kategorioista jo etukäteen.

Vuoden Valmentaja -äänestyksessä TOP5-listan kärjessä ovat aakkosjärjestyksessä Henrik Dettmann (miesten koripallomaajoukkueen valmentaja), Mika Lehkosuo (jalkapallon miesten SM-kultajoukkueen ja Suomen Cup -mestarijoukkueen HJK:n valmentaja), Olli Ohtonen (maastohiihtäjä Iivo Niskasen henkilökohtainen valmentaja), Tuomas Sammelvuo (miesten lentopallojoukkueen valmentaja) ja Jussi Tapola (jääkiekon miesten SM-kultajoukkueen Tapparan valmentaja).

Vuoden Joukkue -äänestyksessä TOP5-listalle tunkeutui tällä kertaa jaetun viidennen sijan vuoksi kuusi joukkuetta. Kärjessä ovat aakkosjärjestyksessä jalkapallon Suomen mestari ja Suomen Cup -mestari Helsingin Jalkapalloklubi, joukkuevoimistelun MM-kulta- ja EM-hopeajoukkue Tampereen Voimistelijoiden Minetit, koripallon miesten maajoukkue, lentopallon miesten maajoukkue, lentopallon Suomen mestari Vammalan Lentopallo ja maastohiihdon naisten 4x5 km:n viestin MM-pronssijoukkue.

Kuka nostaa Uno-pokaalin Vuoden Valmentajana ja Vuoden Joukkueena? Se selviää Urheilugaalassa 18. tammikuuta 2018, jolloin julkistetaan myös Vuoden Urheilija -äänestyksen voittaja. Urheilutoimittajain Liiton nimissä jaetaan myös Vuoden Nuori Urheilija -palkinto. Voittajan valitsee Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -valiokunta.

Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden Urheilijan vuodesta 1947 alkaen, joten Vuoden Urheilija valitaan nyt 71. kerran.

TOP5: Vuoden Valmentaja 2017 (aakkosjärjestyksessä)
Henrik Dettmann, koripallo
Mika Lehkosuo, jalkapallo

Olli Ohtonen, maastohiihto
Tuomas Sammelvuo, lentopallo

Jussi Tapola, jääkiekko

TOP5: Vuoden Joukkue 2017 (aakkosjärjestyksessä)
Jalkapallon Suomen mestari ja Suomen Cup -mestari Helsingin Jalkapalloklubi
Joukkuevoimistelun MM-kulta- ja EM-hopeajoukkue Tampereen Voimistelijoiden Minetit

Koripallon miesten maajoukkue
Lentopallon miesten maajoukkue

Lentopallon Suomen mestari Vammalan Lentopallo
Maastohiihdon naisten 4x5 km:n viestin MM-pronssijoukkue


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat