Lahdessa kirjoitetaan kiekkohistoriaa 28.11.
27.11.2017 14:26 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Lahdessa kirjoitetaan kiekkohistoriaa 28.11.

Suomen ensimmäinen jääkiekkoaiheinen patsas paljastetaan 28. marraskuuta 2017 klo 16.00 Lahdessa, Isku Areenan edustalla. Kyseessä on Lahti-kiekon legenda Erkki Laineen näköispatsas.

Tilaisuus alkaa ulkotiloissa patsaan paljastuksella ja puheella, josta vastaa urheilu- ja kulttuuriministeri Sampo Terho. Tämän jälkeen ohjelmassa on yksityistilaisuus Isku Areenan Klubiravintolassa, johon myös medianedustajat ovat tervetulleita.

Klubiravintolan puolella ohjelmassa on mm. patsaan omistuskirjan luovutus ja äänessä kuullaan lahtelaisen ja suomalaisen jääkiekkoilun pitkäaikaista vaikuttajaa Reijo Mäki-Korvelaa, kiekkolegenda Veli-Pekka Ketolaa, Suomen ensimmäisen arvokisamitalin 1988 Calgaryssa valmentanutta Pentti Matikaista sekä jääkiekkovaikuttaja Kimmo Leinosta.

Paikalla on myös koko Laineen lähisuku sekä miehen vanhoja pelikavereita ja muita kiekkomaailman vaikuttajia. Koko tapahtuman juontaa sinivalkoinen ääni Antero Mertaranta. Yksityistilaisuuden jälkeen alkaa valmistautuminen illan Liiga-otteluun, missä Pelicans kohtaa Hämeen Herruus -hengessä HPK:n. Ottelussa juhlallisuudet jatkuvat. Pelicans-pelaajat mm. lämmittelevät, Isku Areenan katonrajasta tutut, Laine 13 -paidat päällään ja ottelua ennen Laineen suku kutsutaan jäälle seuraamaan 2009 veneonnettomuudessa menehtyneen kiekkolegendan kunniaksi tehtyä videota.

Patsaan paljastukseen ei tarvitse erillistä akkreditointia, mutta itse otteluun tulee akkreditoitua normaalisti.

Lisätiedot: Pelicans, viestintäpäällikkö Jesse Pyykkö, puh. 050 370 6988.

Lähde: Pelicansin tiedotus.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat