Fair Play -lehti: Historiikin toive toteutui, kun HyPo voitti koriskultaa
21.11.2017 16:39 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Historiikin toive toteutui, kun HyPo voitti koriskultaa

Kari-Veli Lehtonen on kirjoittanut Hyvinkään Pontevan 100-vuotishistoriikin Sata Pontevaa vuotta 1916–2016. Urheilutoimittajain liiton Bjäsenenä Lehtosella on historiikin kirjoittajana toimittajan ote. Uutisen tynkää on tarjolla, kun Lehtonen toivoo kirjan lopussa, että kausi 2016–2017 päättyisi naisten Korisliigassa Hyvinkään Pontevan mestaruusjuhliin.

Koripalloa seuraavat muistavat viime keväältä, että näin todella tapahtuikin. Edelliskevään hopeamitalien vaihtuminen kultaisiin varmistui, kun seuran oma kasvatti Anni Jämsä palasi tammikuussa Bundesliigasta Pontevan riveihin.

Lehtoselle on kertynyt aikamoinen tietopankki Hyvinkään ja Riihimäen seutujen historiasta, sillä hän on kirjoittanut tuolta alueelta useita historiikkeja. Pontevan juuret ulottuvat Hyvinkään työväenyhdistyksen alaisessa urheilutoiminnassa 1900-luvun alkuun, mutta Ponteva perustettiin vuonna 1916. Kolme vuotta myöhemmin kolmanneksen jäsenistöstään vuoden 1918 taisteluissa ja vankileireillä menettänyt seura liittyi Työväen Urheiluliittoon.

Lue lisää Sata Pontevaa vuotta -kirja-arviosta uusimasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2017.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat