Fair Play -lehti: Suomen virallinen F1-ääni
11.11.2017 8:23 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Suomen virallinen F1-ääni

Elettiin vuotta 1977, kun Niki Lauda oli voittamassa toisen maailmanmestaruutensa Ferrarilla. Espoossa Pekka Juusela jännitti itävaltalaisen sankarinsa puolesta. Kun perheeseen syntyi poika, nimikin oli jo valmiina: Niki Juusela sai F1-perimän jo synnyinlahjaksi.

Niki Juusela on nyt Suomen virallinen formulaääni. Hän tarttui toimeen Ylen kouluttamana ammattilaisena, jolla on mukaansa tempaava innostus kaikkeen urheiluun.
– Mutta aivan erityisesti olen rakastanut aina F1:tä, kun jo nimenikin olen saanut sitä kautta. Nyt on aivan mahtavaa, kun pääsen itsekin välillä haastattelemaan isäni suosikkikuskia, Juusela avautuu.

Urheilutoimittaja Juuselasta tuli 2000-luvun alussa. Suoraan koulunpenkiltä ei ura kuitenkaan auennut.
– Olin aikoinaan Ruotsissa opiskelemassa taloutta, mutta se ei oikein ottanut tuulta purjeisiinsa. Sitten yksi kaveri teki tiettäväksi, että Laajasalossa oli tällainen radiotoiminnan linja, ja sitä kautta lähdin sitten tälle alalle.
– Olin aina ollut kiinnostunut urheilusta, tehnyt tilastoja ja selostanut kaikkia juttuja. Urheilu on minussa luonnostaan.
– Siinä oli pääsykoe, ja siitä selviydyttyäni päädyin työharjoitteluun silloiseen radiourheiluun. Terosen Arto oli silloin siellä pomona. Siitä se lähti. Aika nopeasti sain jalan oven väliin, ja taival alkoi.

Lue lisää Niki Juuselan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat