Fair Play -lehti: Islannin jalkapallossakin kaikki pelaa… Mutta kukin pelaa omalla tasollaan
17.10.2017 14:20 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Islannin jalkapallossakin kaikki pelaa… Mutta kukin pelaa omalla tasollaan

Suomen juniorijalkapalloiluun lanseerattiin takavuosina Kaikki pelaa -ohjelma, joka takasi taidoiltaan heikommillekin mahdollisuuden pelata joukkueessa. Kriitikoiden mukaan ohjelma on kuitenkin tuhonnut Suomifutiksen kansainvälisen menestymisen mahdollisuuden, kun parhaat juniorit eivät ole saaneet mahdollisuutta kehittyä omalla tasollaan.

Kaikki pelaa -käsite on tuttu myös eurooppalaisen jalkapalloilun tämän hetken ihmemaassa Islannissa. Maan jalkapalloliiton KSI:n puheenjohtaja Gudni Bergsson ja koulutuksesta vastaava Arnar Bill Gunnarsson painottavat kaikille annettavan mahdollisuuden merkitystä, mutta siihen yhtäläisyys Suomeen jää. Islannissa nimittäin jo pikkujunioritkin pelaavat samalla taitotasolla olevien ikätoveriensa kanssa.

– Juniorijoukkueet on jaettu jo seuroissa eri tasoihin, ja samoin on tietysti myös kansallisissa sarjoissa. Kilpailu alkaa heti, kun lapset liittyvät seuraan, eikä siinä ole mitään pahaa. Lapset rakastavat sitä, että saavat kilpailla, mutta samalla täytyy voida pitää hauskaa. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin opettaa lapset rakastamaa peliä.

– Jalkapallo on menestykseen tähtäävää kilpaurheilua, jos haluaa huipulle, on tasapäistäminen ja sosiaalipelaaminen unohdettava. Tästä syystä myös vanhemmat on koulutettava sisään systeemiin, painottaa Gunnarsson.

Lue lisää Islannin jalkapallosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2017.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat