Fair Play -lehti: Markku Kanerva: "Muistakaa realismi suhteessa vastustajiin"
6.10.2017 8:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva: "Muistakaa realismi suhteessa vastustajiin"

Suomi on tunnetusti menestyshullua kansaa. Lajista riippumatta suuri yleisö innostuu aina erityisesti siitä lajista, jossa suomalainen pärjää. Tästä ilmiöstä viimeisin esimerkki oli koripallon EM-kotikisat, joissa Susijengin hienot esitykset saivat hurmioon kaikki koripalloa normaalisti seuraamattomatkin urheilufanit.

Vastaavasti, kun jonkun joukkue- tai yksilölajin huippu-urheilijat eivät kansainvälisesti enää menestykään,kannatus hiipuu yhtä nopeasti kuin hehkutus alkoi. Jalkapallo on tässä suhteessa täysin oma maailmansa. Joka kerta kun arvokilpailukarsinnat alkavat, kansan ohella media astuu samaan miinaan. Joko nyt taistelisimmetosissamme EM- tai MM-kisapaikasta? Tässä keskustelussa kaikki perustuu joko unelmiin tai muuten epärealistisiin toiveisiin.

Kun karsintaotteluita on sitten pelattu suunnilleen puolet, mahdollisuudet lopputurnauspaikkaan ovat aina kadonneet. Vikaa etsitään sen jälkeen päävalmentajasta, väärin valitusta taktiikasta tai pelaajavalinnoista. Realismi suhteessa vastustajiin unohtuu – tai ainakin se jää aivan liian vähälle huomiolle.

– Tätä minäkin olen miettinyt monta kertaa. Liian vähän pohditaan tai nostetaan esiin faktoja vastustajista. Jalkapallokin on peli, jossa yksilöiden taidoilla on suuri merkitys, Suomen jalkapallomaajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva arvioi Urheilutoimittajain
Liiton koulutusmatkalla Tukholmaan.

Lue lisää Markku Kanervan ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat