Fair Play -lehti: Simo Tarvonen: Erikoistuminen ei kannata alle 12-vuotiaana
6.7.2017 15:06 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Fair Play -lehti: Simo Tarvonen: Erikoistuminen ei kannata alle 12-vuotiaana

Olympiaurheiluakatemian projektijohtaja Simo Tarvonen on huolissaan suomalaisten nuorten urheilijoiden erikoistumisesta yhteen lajiin liian nuorena. Tarvosen mielestä urheiluamme uudelleen linjatessa on muistettava monipuolisuus.

– Meidän on taattava järjestelmä, joka auttaa nuoria liikkumaan ja harrastamaan monipuolisesti. Jos vaikkapa jalkapalloilija miettii 12-vuotiaana, että hän on valinnut väärän lajin ja lopettaa kokonaan urheilun, niin tilanne on huono, kertoi Tarvonen Urheilutoimittajain Liiton Kevätseminaarissa.

– On selvitetty, että nyt 12-vuotiaista urheilun harrastajista peräti 96 prosenttia on yhden lajin parissa, kun joka käänteessä kuitenkin painotetaan tuon ikäisille monipuolisuutta.

Palloilu kerää Suomessa nuorison liikkumaan. Neljän suurimman lajin parissa urheilee 75 prosenttia harrastajista. Siis kolme neljästä nuoresta urheilijasta pelaa jalkapalloa, jääkiekkoa, salibandyä tai koripalloa. Ohjatussa urheiluakatemioiden toiminnassa on nyt lähes 42 00 urheilijaa, ja heistä on 12–15-vuotiaita noin 1 900.

Lue lisää Simo Tarvosen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 2/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat