Fair Play -lehti: Uskomatonta mutta totta
7.4.2017 15:28 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Uskomatonta mutta totta

Ilta-Sanomiin ja Urheilusanomiin päätyökseen kirjoittava Marko Lempinen uhrasi viime vuoden kesälomansa laittaakseen kansiin jääkiekkoilija Marko Jantusen tarinan, joka varmasti on eräs suomalaisen urheiluhistorian merkillisimmistä. Päihdekoukkuun ajautunut lahtelainen kaukalotaiteilija on kertonut lahtelaiselle kaimalleen avoimesti elämäntarinansa, josta ei ole puuttunut tähteyttä, mutta ei todella rosojakaan. Lempinen on siirtänyt Jantusen tilityksen kirjan sivuille onnistuneesti. Välillä tuntuu kuin Lempinen olisi ollut itsekin mukana matkassa.

Tuntuu uskomattomalta, että Jantunen on pystynyt vuosikausia pelaamaan päihdeongelmaisena huipputasolla ja pitämään kulissit muutenkin pystyssä. Itsekin Jantusen uraa – jonkin aikaa varsin läheltäkin – seuranneena heräsin kirjaa lukiessani monessa kohtaa ajattelemaan, kuinka pahassa jamassa pelimies on jo SM-liigavuosinaan todellisuudessa ollut, vaikka olinkin jo silloin olevinani asioista hieman ”hajulla”. Mutta onnistuipa Jantunen todella pitkään pimittämään asioiden todellisen laidan omilta vanhemmiltaankin.

Lue lisää Läpi helvetin – Marko Jantusen tarina -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2017.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat