Fair Play -lehti: Italialaisen jalkapallon ylistys
23.3.2017 14:41 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Italialaisen jalkapallon ylistys

Kävin Serie A:n ottelussa Milanossa, San Siron jalkapallopyhätössä, edellisen kerran lokakuussa ihastelemassa tunnelmaa ja tunnetta maan jalkapalloilussa. Olimme vaimoni kanssa varttitunti ennen ottelua omilla paikoillamme Interin fanien päädyssä. Paikat löytyivät tungoksessa, mutta emme oikein päässeet istumaan.

”Kai nämä älyävät istua, kun peli alkaa. Kaikki näkisivät kentällekin”, hän ehdotti.

Mietin, että interistit eivät taida joutaa istumaan pelinkään alkaessa.

Ottelu alkoi, ja kotiyleisön hampaisiin joutui suosikkijoukkueen kapteeni ja ylivoimainen maalitykki Mauro Icardi. Hänet toivotettiin syvimpiin syövereihin naisjuttujensa ja Interin kannattajia loukanneiden lausuntojensa vuoksi. Suurin huuto katsomossa syntyi, kun Icardi ampui rankkarin ohitse.

Kukaan ei käynyt pelin aikana istumaan. Britit tai saksalaiset pitävät tunnelmaa katsomossa, mutta italialainen katsoja tuntuu suhtautuvan suosikkeihinsa vielä syvällisemmin. Jalkapallo on pyhä peli.

Esa Mäkijärvi on tutustunut italialaiseen yhteiskuntaan, sen jännittäviin piirteisiin tavalla, joita saapasmaan asukkaatkin voisivat miettiä. Mäkijärven Italian jalkapallosta kirjoittama kirja onkin nimeltään Pyhä peli. Ytimekkäästi.

Lue lisää Pyhä peli -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat