Urheilutoimittajain Liitto palkitsi Vuoden tiedottajana Tapio Nevalaisen
22.3.2017 10:17 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto palkitsi Vuoden tiedottajana Tapio Nevalaisen

Urheilutoimittajain liiton hallitus valitsi Vuoden tiedottajaksi Tapio Nevalaisen, joka on tehnyt ansiokasta työtä Suomen Urheiluliiton viestintäpäällikkönä. Kotimaisen yleisurheilun viestintää on kehitetty Nevalaisen johdolla suurin harppauksin.

Viestinnän pääkanavaksi uudistettiin yleisurheilu.fi-verkkosivusto ja kehitystyössä huomioitiin sivuston toimivuus myös mobiilissa. Uutis- ja tiedotemateriaali jaetaan myös Urheiluliiton Twitter-tilin ja Facebook-sivun kautta. Lisäksi kuva- ja videomateriaalia jaetaan sosiaaliseen mediaan Instagram-tilin kautta. Uutis- ja tulospalvelun tuotannossa Nevalaisella on apunaan Mikko Nieminen, joka tekee töitä Urheiluliitolle T:mi Järvenselkä -yrityksen nimissä.

Nevalainen on rakentanut Urheiluliitolle kuvapankin, useamman tuhannen kuvan kokoelman, jota media, seurat ja urheilijat saavat käyttää tarpeidensa mukaisesti.

Edelleen Nevalainen vastaa liiton kaikista printtituotteista. Valmennusjulkaisu Huippu-Urheilu-Uutiset, nuorisoyleisurheilun Sportti-News-lehti, Suomen Urheilu -kausijulkaisu, tilastokirja ja vuosikalenteri kuuluvat Nevalaisen vastuulle.

– Tapio Nevalainen on nostanut erityisesti SUL:n ulkoisen viestinnän 2010-luvulle. Hänen työkenttänsä liitossa on iso ja siitä selviytyminen edellyttää poikkeuksellista sitoutumista, yleisurheilun laajaa tuntemusta, viestinnän korkeaa ammattitaitoa ja nopeutta, SUL:n toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kiittelee.

Nevalainen toimi Urheiluliitossa viestintätehtävissä jo vuosina 1990–1995. 1990-luvun toisen puoliskon Nevalainen työskenteli freelancer-toimittajana Britanniassa. Vuonna 2000 Nevalainen aloitti Suomen Tietotoimiston palveluksessa. Myös STT-vuosinaan Nevalainen kiersi ahkerasti yleisurheilun arvokilpailuja.

Nevalainen jäi STT:stä virkavapaalle vuonna 2004 ja työskenteli Helsingissä vuonna 2005 järjestettyjen yleisurheilun MM-kilpailujen tiedotuspäällikkönä. Helsingin kilpailujen jälkeen työt STT:ssä jatkuivat vuoteen 2015 saakka, kunnes Nevalainen palasi Urheiluliittoon ja hänet kiinnitettiin SUL:n viestintäpäälliköksi.

Yleisurheilun lisäksi Nevalaisella on vahvaa osaamista moottoriurheilun puolella. Hänellä on pitkä historia rallin MM-sarjan seurannasta, ja rallista Nevalainen kirjoittaa yhä tänäkin päivänä, vaikka suurin osa ajasta meneekin yleisurheilun pyörteissä.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat