Fair Play -lehti: Marko Lempinen penkoo liikunnan ja urheilun kriisipesäkkeitä
15.3.2017 9:52 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Marko Lempinen penkoo liikunnan ja urheilun kriisipesäkkeitä

Vielä 1990-luvun alussa lahtelaisen Marko Lempisen ammatinvalintalistan ykkösvaihtoehtona oli jääkiekkomaalivahti. Jo pikkupoikana herännyt mieltymys urheilutoimittajan ammattiin veti kuitenkin lopulta pidemmän korren. Ilta-Sanomissa työskentelevä Lempinen, 42, on erityisesti kunnostautunut tutkivana journalistina.

Kiekkoreippaan ja Reipas Lahden junioreissa muun muassa vuotta nuoremman Pasi Nurmisen kanssa peliminuuteista taistellut Lempinen pääsi rapiat alle 20-vuotiaana, kaudella 1993–1994, luukkuvahdiksi yhteen miesten SM-liigapeliin. Mutta jo sitä seuraavana kesänä jääkiekko sai jäädä. Lajiksi vaihtui kaukalopallo, jota Lempinen on sittemmin pelannut pääsarjatasolla vuosikausia ja pedannut torjunnoillaan joukkueelleen muun muassa yhden Suomen mestaruuden sekä yhden SM-hopean, joka on niinkin tuore kuin viime keväältä.

– Jääkiekossa olin muutamaan otteeseen juniorimaajoukkueleireilläkin. Lahjoja ilmeisesti oli jossain määrin, Lempinen tuumii.

– Jo ensimmäisten kouluvuosieni aikaan aloin leikkiä urheilutoimittajaa. Elämä oli kuitenkin vuosikaudet pelkkää lätkää. Sen ehdoilla mentiin. Teini-iässä alkoi olla sen verran muita juttuja, että hommia itsensä kehittämiseksi ei enää tullut tehtyä 110 lasissa, kuten olisi pitänyt. Sen myötä lahjakkuus alkoi karista. Loppujen lopuksi olisi ollut liian suuri riski laittaa koko elämänsä jääkiekon varaan.

Lue lisää Marko Lempisen ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 1/2017.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat