Fair Play -lehti: Uusi historiikki tutussa asussa
9.2.2017 9:53 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Uusi historiikki tutussa asussa

Sopivasti 85-vuotisjuhlaan ilmestyi liittomme toinen historiikki. Ensimmäisestä on kulunut 25 vuotta, ja uusi kirja paljastaa, että paljon on tapahtunut, vaikka Urheilutoimittajain Liiton toimintamuodot pääosin ovat pysyneet samanlaisina vuosikymmenestä toiseen. Ensimmäistä historiikkia, Antti O. Arposen kirjoittamaa Amatööreistä ammattilaisiksi, saatiin siis odottaa 60 vuotta, eikä tämä uusikaan syntynyt helposti.

Kun päätös uudesta historiikista oli tehty, Arponen oli luonnollinen valinta kirjoittajaksi. Sairautensa takia Arponen halusi vastata ainoastaan vuosista 1931–1991, ja Lauri Karppinen lupautui kirjoittamaan jatko-osan, joka käsittää vuodet 1991–2016. Arponen kuoli, ennen kuin historiikkityö oli alkanut. Asko Tanhuanpää, historiikki-idean isä, katsoi velvollisuudekseen vastata ajanjaksosta 1931–1991.

Lopputulos on enemmän kuin tyydyttävä. Uusi historiikki on myönteisellä tavalla samantyylinen kuin edellinen. Kuten Tanhuanpää esipuheessaan toteaa: ei pyörää tarvitse keksiä uudestaan.

Lue lisää Ammattilaisia ja moniosaajia -kirja-arviosta uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 4/2016.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat