Vuoden urheilukirja on Makkabi – Helsingin juutalaisen urheiluseuran historia
8.2.2017 9:33 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ryVuoden urheilukirja on Makkabi – Helsingin juutalaisen urheiluseuran historia

Urheilumuseon asettama valintaraati on valinnut Vuoden urheilukirjaksi 2016 teoksen Makkabi – Helsingin juutalaisen urheiluseuran historia. Historiikin ovat tehneet Rony Smolar ja Adiel Hirschovits ja sen on kustantanut Suomalaisen Kirjallisuuden Seura.

Urheilumuseo palkitsi toisen kerran Vuoden urheilupostauksen. Valinta kohdistui hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen twiittiin italialaisesta apteekista: ”Kävin uteliaisuuttani Livignon apteekissa katsomassa miltä pakkaus näyttää. Voiko tästä paketista lääkäri erehtyä dopingin suhteen?”

Vuoden urheilukirjaksi valittu Makkabin historiikki kertoo enemmän kuin urheiluseuran vaiheet. Näyttävä ja perusteellinen teos avaa näkökulman Suomen juutalaiseen yhteisöön.

Kunniamaininnat saivat Atik Ismailin omaelämäkerta Pelimies sekä Kalle Veirron nuortenkirja The Next One. Ismail kirjoittaa koskettavan avoimesti värikkäistä vaiheistaan. Veirto tavoittaa huumorillaan nuorten lisäksi vanhemmatkin lukijat. Nuortenkirjoja ei ole aiemmin palkittu Vuoden urheilukirja -kilpailussa.

Urheilumuseon nimeämään Vuoden urheilukirja -palkintoraatiin kuuluvat puheenjohtajana Esko Heikkinen sekä jäseninä Juha Kanerva, Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku ja Mika Wickström.

Lähde: Urheilumuseon tiedotus.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat