Vuoden Urheilija -äänestyksessä rikottiin äänestysennätys
13.1.2017 15:18 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Vuoden Urheilija -äänestyksessä rikottiin äänestysennätys

Vuoden Urheilija -äänestyksessä rikottiin äänestysennätys
Tänään julkistetaan TOP5-listat kahdessa eri äänestyskategoriassa

Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -äänestys päättyi vuoden vaihteessa ja äänten tarkistuslaskenta on loppusuoralla. Nyt on jo selvää, että tällä kertaa Vuoden Urheilija -äänestyksessä tehtiin kaikkien aikojen äänestysennätys.

– Vuoden Urheilija -äänestyksessä kootaan 10 parhaan lista, jolle saa sijoittaa miesurheilijoita, naisurheilijoita ja joukkueita. Tällä kertaa äänestystä uudistettiin siten, että listalle sai sijoittaa vähintään viisi ja enintään kymmenen parasta urheilijaa. Ennen äänestäjien piti sijoittaa listalle kymmenen urheilijaa, kertoo Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Heikki Miettinen.

– Uskon, että äänestysuudistus on lisännyt jonkin verran äänestäjien määrää, mutta ennen kaikkea äänestäjiä on varmasti motivoinut tasaisen hyvä suomalaisurheilijoiden menestys kuluneena vuonna.

TOP5-listojen kärjissä tuttuja nimiä

Vuoden Urheilija -äänestyksen lisäksi Urheilutoimittajain Liiton jäsenet äänestävät samalla kertaa myös Vuoden Joukkuetta ja Vuoden Valmentajaa. Urheilutoimittajain Liitto julkistaa ensimmäistä kertaa TOP5-listat molemmista kategorioista jo etukäteen.

Vuoden Valmentaja -äänestyksessä TOP5-listan kärjessä ovat aakkosjärjestyksessä Juha Flinck (ratakelaaja Leo-Pekka Tähden henkilökohtainen valmentaja), Jukka Jalonen (jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkueen päävalmentaja), Petri Kettunen (salibandyn miesten MM-kultajoukkueen päävalmentaja), kaksikko Peter Lundberg ja Kari Virtanen (jalkapallon miesten SM-kultajoukkueen valmennuskaksikko) sekä Maarit Teuronen (nyrkkeilijä Mira Potkosen henkilökohtainen valmentaja).

Vuoden Joukkue -äänestyksessä TOP5-listan kärjessä ovat aakkosjärjestyksessä jalkapallon miesten Suomen mestari IFK Mariehamn, jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkue, jääkiekon miesten MM-hopeajoukkue, lentopallon miesten maajoukkue ja salibandyn miesten MM-kultajoukkue.

Kuka nostaa Uno-pokaalin Vuoden Valmentajana ja Vuoden Joukkueena? Se selviää Urheilugaalassa 17. tammikuuta 2017, jolloin julkistetaan myös Vuoden Urheilija -äänestyksen voittaja. Urheilutoimittajain Liiton nimissä jaetaan myös Vuoden Nuori Urheilija -palkinto. Voittajan valitsee Urheilutoimittajain Liiton Vuoden Urheilija -valiokunta.

Urheilutoimittajain Liitto on nimennyt Vuoden Urheilijan vuodesta 1947 alkaen, joten Vuoden Urheilija valitaan nyt 70. kerran.

TOP5: Vuoden Valmentaja 2016 (aakkosjärjestyksessä)
Juha Flinck, yleisurheilu
Jukka Jalonen, jääkiekko

Petri Kettunen, salibandy
Peter Lundberg ja Kari Virtanen, jalkapallo

Maarit Teuronen, nyrkkeily

TOP5: Vuoden Joukkue 2016 (aakkosjärjestyksessä)
Jalkapallon Suomen mestari IFK Mariehamn

Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kultajoukkue
Jääkiekon miesten MM-hopeajoukkue

Lentopallon miesten maajoukkue
Salibandyn miesten MM-kultajoukkue


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat