Äänestys vuoden 2016 Sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä käynnistyy
19.11.2016 11:59 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Äänestys vuoden 2016 Sykähdyttävimmästä urheiluhetkestä käynnistyy

Kilpaurheilu ei ole ainoastaan mitaleita. Se on myös suuria tunteita, ja ne voivat joskus olla kultaakin arvokkaampia. Vuoden 2016 sykähdyttävimmän urheiluhetken valinta on käynnistynyt. Kaksivaiheisen yleisöäänestyksen voittaja palkitaan 17. tammikuuta 2017 järjestettävässä Suomen Urheilugaalassa.

Vaikka päättyvä urheiluvuosi 2016 ei tarjonnut arvokisamitaleita toivotunlailla, riitti urheilunystäville lukuisia koskettavia hetkiä seuratessa suomalaisurheilijoiden onnistumisia. Moni yksilöurheilija onnistui ylittämään omat ja muiden odotukset. Myös joukkuelajeissa voitettiin ja selvitettiin karsintoja – yhteinen hurmio välittyi kotikatsomoihin.

Urheilugaalan pääsihteeri Riia Martinoja korostaa Sykähdyttävimmän urheiluhetken merkitystä erityisesti sellaisina vuosina, jolloin arvokisamenestys on ollut vaatimattomampaa.

– Nämä hienot hetket ja niiden nostattamat suuret tunteet tuovat esille kaiken sen työn, mitä jokainen urheilija tai joukkue on menestyksensä eteen tehnyt. Jo pääsy tälle äänestyslistalle on arvokas asia ja todistaa, kuinka laaja kirjo meillä on lajeja, jotka koskettavat ihan jokaista suomalaista, Martinoja toteaa.

Urheilugaalan palkintolautakunta on tehnyt esivalinnan lukuisten sykähdyttävien urheiluhetkien joukosta, mutta jokainen suomalainen voi vielä vaikuttaa äänestykseen ehdottamalla omaa suosikkiaan. Äänestyksen ensimmäisessä vaiheessa valitaan kymmenen eniten ääniä saaneen kärkilista. Alkukarsinta päättyy 14.12. ja tämän jälkeen Sykähdyttävin urheiluhetki 2016 -voittaja äänestetään kärkikymmenikköön selvinneiden keskuudesta Urheilugaalan tv-lähetyksen aikana 17.1.

Vuoden 2016 Urheilugaalan varsinaiset palkintoehdokkaat julkistetaan 14.12. järjestettävässä tilaisuudessa, jonne lehdistölle lähetetään kutsu.

Äänestyslomake: Sykähdyttävin urheiluhetki

Lähde: Suomen Urheilugaalan tiedotus.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat