Urheilugaalan Urheilujournalismi-palkintoluokan ehdokkaat on julkistettu
8.11.2016 17:17 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilugaalan Urheilujournalismi-palkintoluokan ehdokkaat on julkistettu

Urheilugaalan Urheilujournalismi -palkintoluokan ehdokkaat on julkistettu

Ensimmäiset palkintoehdokkaat kymmenenvuotispäiviään viettävään Suomen Urheilugaalaan nimettiin poikkeuksellisesti jo marraskuun alussa. Urheilutoimittajain Liiton 85-vuotisjuhlien yhteydessä julkistettiin neljä ansioitunutta urheilutoimittajaa ehdokkaiksi Urheilujournalismi-palkintokategoriaan: Pohjalaisen Minna Kallasvuo, Satakunnan Kansan Juha Luotola, Kalevan Kai Nevala ja Aamulehden Elina Paasonen.

Tänä vuonna Urheilugaalan palkintolautakunta painotti ehdokasvalinnoissaan henkilökohtaista urheilujournalistista panosta printtimedian palveluksessa. Kaikki Urheilujournalismi-palkintoluokan ehdokkaat palkittiin lisäksi kauppaneuvos Kalle Kaiharin Tukisäätiön stipendillä.

Muut Urheilugaalan palkintoluokkien ehdokkaat julkistetaan 14. joulukuuta.

Urheilujournalismi-palkintoluokan ehdokkaat 2017

Minna Kallasvuo, Pohjalainen

Kolmella vuosikymmenellä maakuntalehti Pohjalaisen urheilujournalismin kehitykseen keskeisesti vaikuttanut toimittaja. Minna pitää itsensä ja johtamansa toimituksen ajan hermolla päämäärätietoisella ja suunnitelamallisella otteella. Minna uskaltaa ottaa kolumneissaan rohkeasti kantaa päivänpolttaviin aiheisiin. Hän on tuottelias koko ajan itseään kehittävä kirjoittaja, joka luo samalla digijournalismiin soveltuvia metodeja ja formaatteja esimerkkinä ja edelläkävijänä myös lehden muille toimituksille.

Juha Luotola, Satakunnan Kansa

Usein yksilölajiksi koetun alan luottamusta herättävä tiimipelaaja. Porilaisen Satakunnan Kansan urheilutoimituksen esimies, joka vie omistautuvalla ja innostavalla esimerkillään perinteistä urheilujournalismia syventävästi tarinallisuuteen ja taustojen avaamiseen uutisointia ja tulosurheilua unohtamatta. Juha tuntee vankalla urheilutaustallaan pelikenttänsä sekä johtajana että joukkueen jäsenenä, kykenee katsomaan urheilua laaja-alaisesti ja kriittisesti myös ulkopuolelta. Juha on ollut mukana myös monissa urheilukirjaprojekteissa.

Kai Nevala, Kaleva

Oululaisen maakuntalehti Kalevan urheilutoimittaja, jolla persoonallinen lukijaa palkitseva kirjoitustyyli. Hän on otsikoinnin mestari, näkee vaivaa kaivaessaan faktoja ja taustoja, välittänyt omaleimaisia tunnelmia seitsemän vuoden aikana kaikista jalkapallon EM- ja MM-lopputurnauksista. Kai syventyy tarmokkaasti aiheeseen kuin aiheeseen. Vahvan yleistietonsa turvin, tehnyt juttuja lähes kaikista mahdollisista urheilulajeista. Kokeneena arvokisakävijänä pikkupoikamaisen innostunut myös pienemmistä puitteista.

Elina Paasonen, Aamulehti

Aamulehden urheilutoimituksen esimies, joka siirtyi Suomen toiseksi suurimman päivälehden palvelukseen kymmenen vuotta sitten Iltalehden urheilutoimituksesta. Kirjoitustyön sekä vuodesta 2015 toimituksen johtamisen ja digitaalisen journalismin kehittämisen ohella hän on ansioitunut myös kansainvälisesti lempilajinsa taitoluistelun huippukuvaajana. Elina on digitaalisten kanavien hyödyntäjä. Elina kuului Vuoden urheilukirjaksi 2010 valitun Taitoluistelun lumo -teoksen tekijäkolmikkoon

Lähde: Suomen Urheilugaalan tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat