Fair Play -lehti: Urheilulehdessä tehdään videoita: ”Vielä ei kuolemaa ole tarvinnut edes harkita”
17.10.2016 10:55 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehti: Urheilulehdessä tehdään videoita: ”Vielä ei kuolemaa ole tarvinnut edes harkita”

Urheilulehden päätoimittaja Jukka Rönkä on tunnetusti mies, joka ei kuvia kumartele, ei haasteita pelkää eikä ainakaan pidä sanaisen vakkansa kantta kiinni. Jos Rönkä saa jotain päähänsä, on Röngällä tapana ajaa haluamansa myös läpi. Se oli nimenomaan Rönkä, joka keksi tehdä valtakunnan heikoimmaksi jääkiekkovalmentajaksi haukutusta Petteri Sihvosestakin sen samaisen valtakunnan terävimmän kiekkokynän.

Seitsemän vuotta sitten Rönkä keksi aloittaa Urheilulehdessä videotuotannon. Sen jälkeen sitä ovat tehneet käytännössä kaikki, myös perinteisen diagonaalijournalismin spesialistit eli kirjoittavat toimittajat. Kukaan ei ole kieltäytynyt, eikä uutta väkeä ole digihommiin värvätty.

– Jos joku joskus sanoisi, että videoita syntyy vain kuolleen ruumiini yli, niin pitäisi varmaan miettiä asiaa oikein tosissaan. Vielä ei kenenkään kuolemaa ole kuitenkaan tarvinnut harkita, Rönkä hymähtää.

– Vuodessa tehdään aikalailla teollisella tahdilla noin 2 000 videota, päiväennätys on 52. Siinä ei paljon muuta ehdi tehdä kuin painaa poljinta. Parhaana kuukautena eli viime vuoden toukokuussa käynnistyskertoja oli 880 000, iskee Rönkä lukuja pöytään.

Lue lisää Jukka Röngän ajatuksista uusimmasta Fair Play -lehdestä: Fair Play -lehti 3/2016.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Elokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat