Urheilutoimittajain Liitto sai Tomi Pajusta uuden golfmestarin
15.8.2016 13:27 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto sai Tomi Pajusta uuden golfmestarin

Urheilutoimittajain Liitto sai Tomi Pajusta uuden golfmestarin

Urheilutoimittajain Liitto sai kesäkuussa uuden golfmestarin, eikä jossittelulle jäänyt sijaa. Turun kerhoa edustava salolainen Tomi Paju tuuletti Usain Bolt -tyyliin mestaruuttaan, joka heltisi huikealla yhdeksän lyönnin erolla.

Veikkaus Press Golf Championship -kilpailun nimellä kulkeva mestaruusturnaus pelattiin viime vuoden tapaan Kullo Golfin kentällä. Pelipäivät olivat 13.–14. kesäkuuta. Avauspäivänä mukana oli tuttuun tapaan ammattilaispelaajia, nyt peräti neljä eli Minea Blomqvist-Kakko, Mikko Korhonen, Noora Tamminen ja Ursula Wikström. He olivat mukana kentällä kirittämässä urheilutoimittajia, mutta kertoivat myös tuntojaan olympiagolfista.
– En ole tottunut siihen, että vuodessa olisi vain yksi tärkeä kisa. Olympialaiset ovat tärkeät, mutta haluan myös varmistaa paikan British Openiin, suomalaisten tämän hetken ykköspelaaja Wikström sanoi.


Golfammattilaiset Minea Blomqvist-Kakko (vas.),
Ursula Wikström,
Noora Tamminen ja Mikko Korhonen
tähdittivät Helsingin Urheilutoimittajien

golfmestaruuskilpailuja Kullo Golfissa. Kuva: EMG.

Mestaruustahdit Linnanmäeltä

Mestaruuskilpailussa Paju oli kauniissa kesäkelissä omaa luokkaansa. Hän pelasi avauspäivän 81 lyönnillä ja paransi toisena päivänä 78 lyöntiin.
– Merkit mestaruudesta olivat jo viime sunnuntaina Linnanmäellä. Heittelin lapsille korisheittoja, ja kahden metrin jättimato lähti mukaan, Paju nauratti voittopuheessaan.
Kahtena edellisvuonna Paju oli yltänyt tasoituksettomassa kilpailussa kolmanneksi, mutta nyt irtosi ensimmäinen voitto. Hänen pelinsä kulki erinomaisesti, ja muiden tapaan Paju sai nauttia Jukka Suomelan erinomaisista järjestelyistä.
– Jukalle kiitos, ei paljon paremmin voi hoitaa, Paju sanoi ja toivotti samalla pelaajat tervetulleiksi ensi vuonna Saloon. Vielä ei ole varmaa, pelataanko mestaruuskilpailu Salo Golfin kentällä kaksipäiväisenä vai onko toinen kisapäivä esimerkiksi Wiurilassa.
Salo Golf isännöi jo tänä syksynä Muun Suomen ja Helsingin reikäpeliottelua.


Tomi Paju Turun Urheilutoimittajien Kerhosta juhlisti
Usain Bolt -tuuletuksella
menestystään Veikkaus Press
Golf Championships -tapahtumassa.

Kuva: Jukka Mustapää/EMG.

Miettinen palasi vakuuttavana

Paju oli ykkönen myös tasoituksellisessa A-sarjassa. Pajun tasoituksellinen kahden kierroksen tulos oli 143, joka koostui 73 ja 70 lyönnin tuloksista. Tasoituksettomassa kilpailussa toiseksi pelasi paluun kilpailuihin tehnyt Lasse Miettinen. Helsingissä asuva Etelä-Savon kerhon entinen puheenjohtaja Miettinen ylsi 87 ja 81 lyönnin kierroksiin (168). Helsingin Tomi Natri oli kolmas  90+81 lyönnillään.
Tasoituksellisessa A-sarjassa toiseksi sijoittui Etelä-Karjalan Esko Ontronen 149 lyönnillä (77+72) ja kolmanneksi Helsingin Arno Seiro 153 lyönnillä (75+78). Tasoituksellisen B-sarjan pistebogeykilpailun vei nimiinsä Helsingin Antti Nieminen 59 pisteellä (26+33). Pisteen päässä voittajasta oli kolme pelaajaa, joista Helsingin Kaija Yliniemi oli toinen (26+32), kolmanneksi Kymenlaakson Kai Kilappa (28+30) ja neljänneksi Helsingin Harri Nyman (33+25).
Joukkuekilpailussa Helsingin kolmosjoukkue Arno Seiro, Kristofer Andersson ja Markus Borenius vei voiton yhteispistein 182. Kymenlaakson trio Kai Kilappa, Jukka Lehtoranta ja Risto Vuoksiala jäi kolmen pisteen päähän, ja Helsingin kuutosjoukkue Ari Pusa, Antti Nieminen ja Markku Ulander oli kolmas tuloksella 178.
Urheilutoimittajain Liiton mestaruuskilpailujen ohella Kullo Golfissa miteltiin Helsingin Urheilutoimittajien mestaruudesta, auto- ja moottoritoimittajien mestaruuksista ja Veikkauksen sponsoroiman Rio Golfin finaalipaikoista lukuisten erikoiskilpailujen ohella. Niistä enemmän HUT:n verkkosivuilla, ja tulokset löytyvät Kullo Golfin sivuilta.
Pelaajien puolesta iso kiitos Jukka Suomelalle järjestelyistä ja lukuisille tukijoille siitä, että ne tekivät kilpailut ja hienon iltajuhlan Haikon kartanossa mahdollisiksi.


Veho Mercedes-Benz Press Golf Open 2016 keräsi Kullo
Golfin viheriöille
ennätyksellisesti runsaat 60 osallistujaa.
Kuva: Jukka Mustapää/EMG.Teksti: Kaija Yliniemi


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat