Fair Play -lehden kyselyyn runsaasti palautetta lukijoilta: Jäsenlehti sai arvosanaksi 8++
15.8.2016 12:33 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Fair Play -lehden kyselyyn runsaasti palautetta lukijoilta: Jäsenlehti sai arvosanaksi 8++

Fair Play -lehden kyselyyn runsaasti palautetta lukijoilta: Jäsenlehti sai arvosanaksi 8++

Vastaajista 85 % lukee koko lehden kannesta kanteen tai ainakin yli puolet lehdestä. Jäsenlehti on siis suosittu ja luettu jäsenten keskuudessa. Osa lukijoista myös säästää lehden ja palaa juttuihin ja lehden sisältöön uudestaan myöhemmin.

Lehti on kehittynyt viime vuosina ihan mielettömästi. Lukemista on lähes kannesta kanteen. Säilytän lehdet tallessa ja luen myöhemmin kertauksena parhaat palat.”

Vastaajista suurin osa toivoo lehden jatkavan printtilehtenä ja on kiitollisia, että lehti on maksuton. Toki muutama toivoo lehden siirtyvän verkkojulkaisuksi, mutta ainakin tällä hetkellä printtilehti vie selkeästi voiton jäsenten toiveissa.

Lehden ilmestymismäärään – neljä kertaa vuodessa –  ollaan tyytyväisiä, mutta osa toivoo lehden ilmestyvän useamminkin, jopa kuusi kertaa vuodessa.

Oikeaa printtilehteä tarvitaan! Ettei menne verkkolehti-linjalle.”

Olisiko mahdollista lisätä lehden ilmestymiskertoja kuuteen?”

Lehden luetuimmat jutut ovat henkilöjutut (88 % vastaajista), pääkirjoitus (84 %) ja Yksi meistä -juttusarja (75 %). Myös paikalliskerhokuulumiset (68 %), jäsenuutiset (65 %) ja kirja-arviot (63 %) tulevat heti perässä. Lehden jutuista vähiten jäsenistöä kiinnostavat jutut kansainvälisistä kongresseista ja toimittajien arvokisakokemuksista.

”Juttujen jakautuma eri aihe-/osa-alueiden kesken on tasapainossa.”

”Nykyinen linja on pääpiirteissään hyvä.”

Lisää henkilöjuttuja, vähemmän golf-tarinoita

Kysyimme palautekyselyssä minkälaisia juttuja jäsenistö haluaisi lukea lehdestä enemmän ja onko lehdessä jotain juttuja liikaa. Jäsenistö haluaa entistä enemmän lukea henkilöjuttuja – niin urheilutoimittajista kuin urheilijoistakin. Toiveena ovat myös jutut urheilutoimituksista, urheilutoimittajan työnkuvasta nyt ja tulevaisuudessa sekä urheilutoimittajan työnkuvaan liittyvistä koulutuksista ja vinkeistä oman ammattitaidon kehittämiseen. Toimitustiimi sai myös useita juttuvinkkejä, kiitos.

”Miten toimittajan pää kestää moniosaamista kovassa kiireessä?”

”Freelancerin rooliin ja tehtäviin liittyvät ammattitaitoa kehittävät vinkit ja koulutukset.”

”Urheilutoimittajan arkinen työ ja verkostoituminen”

”Urheilutoimitusten tulevaisuuden kuva.”

”Mitä urheilujournalismille kuuluu meillä ja maailmalla? Miten sitä tehdään isommissa ja pienemmissä toimituksissa tai freelancereina?”

Jäsenistö kokee, että lehdessä on liikaa juttuja kansainvälisistä kongresseista ja jäsenistön omista golf-tapahtumista. Myös kisamatkajuttuja oli osan mielestä liikaa.

”Golf-pönöttäminen nyppii.”

”Eri paikalliskerhojen toiminnoista jutut iskevimmiksi ja lyhyemmiksi.”

”Kansainvälisiä kongresseja on liikaa tai sitten niitä pitäisi kaivella vähän syvemmältä eli enemmän tutkivaa journalismia.”

Tasokkuutta valokuviin, modernimpaa taittoa

Lehden ulkoasu on suurimman osan mielestä hyvä (65 % vastaajista). Loistavaksi lehden kehuu 23 % vastaajista ja keskinkertaiseksi 12 % vastaajista.

Lehden yleisilmettä ja vuosien saatossa kehittynyttä taittoa kehutaan vuolaasti. Toki parannettavaakin löytyy, joten ulkoasun osalta toiveissa ovat ennen kaikkea paremmat valokuvat juttujen yhteydessä ja modernisoitu taitto.

”Lehden ulkoasu on aina loistava – ei liikaa prameilua ja kikkailua, vaan selkeästi mietitty konsepti.”

”Huomio fotojen tasokkuuteen – onhan kyseessä ammattilehti.”

”Ulkoasu-uudistus ja taitto paremmaksi.”

Lehden kokonaisarvosanaksi tuli 8++. Täyden kympin antaa 9 % vastaajista, mutta suurin osa vastaajista arvioi lehden ”kouluarvosanaksi” 8 (36 %) tai 9 (25 %). Mistä sitten keskiarvoksi 8 ja kaksi +-merkkiä perään? Keskiarvoa laskettaessa keskiarvoksi tuli 8,38 – ei siis ihan 8 ½, mutta kuitenkin enemmän kuin 8+.

Lehden lukijat antoivat myös mukavasti muuta palautetta, josta lehden toimitustiimi kiittää jokaista. Otamme juttuvinkit ja muutkin lehteä koskeva ideat – ruusut ja risut kiitollisina vastaan. Iso kiitos vielä kaikille!

”Lehden taso on parantunut. Sanonta suutarin lapsen kengistä ei ainakaan enää pidä paikkansa!”

”Toivottavasti lehden kehitystyö jatkuu yhtä mallikkaasti kuin tähänkin asti.”

”Lehti on tärkeä paitsi jäsenille, mutta juuri siinä näkyy ulospäin liiton merkitys ja olemassaolo. Tärkeä kollegialaisuuden ylläpitämisessä ja edistämisessä ympäri maan.”


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Lokakuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat