Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Juhani Syväselle
30.3.2016 17:23 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Juhani Syväselle

Urheilutoimittajain Liitto antoi Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustuksen Juhani Syväselle, joka oli urallaan terävä-älyinen ja nasevasanainen kirjoittaja. Syvänen aloitti toimittajan työt STT:ssa vuonna 1959. Vuonna 1960 hän siirtyi Ilta-Sanomien toimittajaksi. Vuodet 1968–1969 Syvänen toimi Ilta-Sanomien urheiluosaston esimiehenä.

Vuonna 1970 hän aloitti 21 vuoden pestin Helsingin Sanomien urheiluosaston esimiehenä. Sen jälkeen Syvänen toimi vielä vuodet 1991–2001 Helsingin Sanomien urheilutoimituksen kolumnistina ja erikoistoimittajana.

Suurelle yleisölle Syvänen on jäänyt mieleen erityisesti jääkiekkokolumneistaan, joita hän kirjoitti olympialaisista 1964–1998 ja MM-kilpailuista vuoteen 2001 saakka. Syväsellä oli kyky uppoutua tapahtumien ytimeen ja kohdata avainhenkilöitä maanläheisesti. Kun hän kuuli jonkun hyvän jutun, mielenkiintoisen taustatiedon tai ilmaisun "Jussin" tavaramerkiksi muodostui kommentti: "Saako käyttää?" Lupa Syväselle lähes poikkeuksetta heltisi ja sujuvista sutkautuksista sekä mielenkiintoisista näkökulmista pääsi nauttimaan näin koko Suomi.

Juhani ”Jussi” Syvänen on aateloitu ansioistaan myös Suomen Jääkiekkoleijonaksi numerolla 157.


Elämäntyö urheilutoimittajana -tunnustus:
Juhani Syvänen. Kuva: Nina Jakonen.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat