Vuoden Valmentaja 2015: Petteri Piironen
13.1.2016 17:19 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Kuva: Tomi Natri/EMG.

Vuoden Valmentaja 2015: Petteri Piironen

Vuoden Valmentajaksi äänestettiin Urheilutoimittajain Liiton äänestyksessä yleisurheiluvalmentaja Petteri Piironen, joka sai äänivyöryn 264 äänellä. Piironen toimi kaudella 2015 keihäänheiton MM-kultamitalistin Julius Yegon ja MM-hopeamitalisti Ihab Abdelrahman El Sayedin valmentajana. Toiseksi sijoittui jalkapallon Suomen mestarijoukkueen, Seinäjoen Jalkapallokerhon, päävalmentaja Simo Valakari (91 ääntä) ja kolmanneksi lentopallon miesten maajoukkuevalmentaja Tuomas Sammelvuo (52).

Vuoden Valmentaja -äänestys 2015

1. Petteri Piironen, yleisurheilu 264
2. Simo Valakari, jalkapallo 91
3. Tuomas Sammelvuo, lentopallo 52
4. Henrik Dettmann, koripallo 43
5. Lauri Marjamäki, jääkiekko 20
    Ahto Raska, paini  20
7. Titta Heikkilä, joukkuevoimistelu 8
8. Hannu Kangas, yleisurheilu 5         
    Paul Sjöholm, triathlon 5
10. Pekka Salminen, koripallo 4
      Tommi Tiilikainen, lentopallo 4
12. Mico Martic, futsal 3
13. Mika Haakana, koripallo 2
      Juha Malinen, jalkapallo 2
15. Jarno Koivunen, yleisurheilu 1
      Tommy Koponen, salibandy 1
      Mikko Korhonen, pesäpallo 1
      Pekka Korpi, raviurheilu 1
      Seppo Pulkkinen, salibandy 1
      Joachim Wilenius, purjehdus 1

 

Petteri Piironen (s. 10.12.1976 Imatra)

Petteri Piironen toimi sekä keihäänheiton MM-kultaa viime elokuussa Pekingissä voittaneen Julius Yegon että hopealle sijoittuneen Ihab Abdelrahman El Sayedin valmentajana.

Piironen toimii Kuortaneen urheiluopistolla keihäänheiton lajivalmentajana. Urheiluopisto on Kansainvälisen yleisurheiluliiton keihäänheiton kehityskeskus, ja siellä käy heittäjiä valmennettavana IAAF:n myöntämien stipendien turvin. Järjestelyn myötä Piironen on ollut kehittämässä sellaistenkin heittäjien tekniikkaa, jotka eivät ole kotoisin tyypillisistä keihäänheittomaista. Esimerkiksi Julius Yego on kenialainen ja Ihab Abdelrahman El Sayed egyptiläinen. Yegosta tuli Lontoon olympialaisissa 2012 ensimmäinen keihäänheiton olympiafinaaliin selviytynyt kenialainen. Ennen Lontoon olympialaisia hän oli harjoitellut Suomessa kolme kuukautta.

Keihäänheiton valmentamisen lisäksi Piironen työskentelee muun muassa jääkiekkoseura Tampereen Ilveksen fysiikkavalmentajana. Nuoruudessaan Piironen pelasi jääkiekkoa Imatran Ketterässä. Piirosen oma keihäsennätys on 76,38 metriä, jonka hän heitti Pieksämäellä 19. elokuuta 1995. Keihäänheittovalmennuksessa hän on nimennyt oppi-isäkseen Kari Ihalaisen.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat