Monipuoliset Talvipäivät saivat kehuja osallistujilta
17.12.2015 11:57 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry


Nyrkkeilijä Mira Potkonen. Kuva: Kalle Parkkinen.

Monipuoliset Talvipäivät saivat kehuja osallistujilta

Tampereen Urheilutoimittajien Kerho isännöi tämän vuoden Urheilutoimittajain Liiton Talvipäiviä, jotka järjestettiin marraskuun viimeisenä viikonloppuna Tampereella. Ohjelmassa oli monipuolisesti aiheita urheilumaailmasta ja Tapparan juhlaottelu HIFK:ta vastaan loppuunmyydyssä jäähallissa.

Lauantaina Hämeen Liikunnan ja Urheilun aluejohtaja Ari Koskinen kertoi helmikuussa järjestettävistä 15 lajin SM-kilpailuista.

- Myönnän, että idea on kopioitu Ruotsista. Pienet lajit saavat näin paremmin näkyvyyttä. Suunnitelmissa on, että vuonna 2017 mukana olisi ainakin 20, jopa 50 lajia ja että mukana olisi myös kesälajeja.

Koskisen ja muidenkin puhujien mukaan Tampereen kaupungin myönteinen suhtautuminen liikuntaan ja urheiluun on ensiarvoisen tärkeää.

- Jo nyt on liikuntapaikkojen rakentamiseen ja kunnostukseen budjetoitu 60-80 miljoonaa euroa. Kun liikevaihto kasvaa tapahtumien aikana monella tavalla, niin panostukset tulevat takaisin, Koskinen perusteli.

Talvipäivillä olivat alustajina myös naisten salibandyn MM-kilpailujen pääsihteeri Jeannette Good ja Classicin toiminnanjohtaja Pasi Peltola. Kaksikko kertoi joulukuussa järjestettyjen MM-kilpailujen merkityksestä Suomelle, sillä kyseessä olivat vasta toiset naisten MM-kilpailut Suomessa.

Nyrkkeilykuulumisia toi urallaan seitsemän SM-kultaa voittanut nyrkkeilijä Mira Potkonen, jolla on realistinen mahdollisuus tehdä suomalaista nyrkkeilyhistoriaa ja päästä yli 10 vuoteen ensimmäisenä lajinsa edustajana kesäolympialaisiin.

Tampereen suurhallin ja keskustan rakentamisen suunnitelmista kertoi Tampereen kaupungin hankepäällikkö Tero Tenhunen. Mielenkiintoisen esityksen jälkeen oli luontevaa siirtyä yhteiskuljetuksella jäähalliin ruokailemaan ja seuraamaan SM-liigan kärkiottelua Tappara-HIFK.


Tampereen kaupungin hankepäällikkö Tero Tenhunen.
Kuva: Kalle Parkkinen.

Sunnuntaina kuultiin vielä Veikkausliigajoukkue Ilveksen tuoreen päävalmentajan Jarkko Wissin ajatuksia sekä yleisseura Tampereen Pyrinnön toiminnanjohtaja Jarmo Hakasen mietteitä.

Talvipäivillä oli lähes 30 osallistujaa ja tilaisuuden järjestäjät saivat paljon kiitosta monipuolisesta ohjelmasta modernin Scandic Tampere Station -hotellin tiloissa.

Teksti: Juha Aaltonen.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat