Urheilutoimittajat Syysseminaarimatkalla Pietarissa
16.11.2015 10:54 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Urheilutoimittajat Syysseminaarimatkalla Pietarissa

Urheilutoimittajat Syysseminaarimatkalla Pietarissa

Urheilutoimittajain Liitto järjesti jäsenilleen Syysseminaarimatkan Pietariin lokakuun lopulla. Parikymmenhenkinen osallistujajoukko pääsi matkan aikana tutustumaan Zenit Akatemian toimintaan, seuraamaan Mestarien liigan jalkapallo-ottelua Zenit-Lyon sekä kuulemaan tuoreimmat kuulumiset tulevista jääkiekon MM-kilpailuista.

Kaksipäiväinen Syysseminaarimatka alkoi tutustumisella jalkapallon Zenit Akatemiaan. Akatemialla on käytettävissään viisi omaa täysimittaista kenttää, yksi pieni kenttä sekä jalkapallohalli. Upouusi seuran rakennus on hiljattain valmistunut ja uutta asuinrakennusta rakennetaan parhaillaan viereen.

- Ideana on, että seuran junioripelaajat pääsevät asumaan ja käymään koulua harjoituskeskuksen vieressä. Koulunkäynti on merkittävää hoitaa kunnialla, kertoi Akatemian edustaja.

- Tulevaisuudessa tavoitteena on, että junioriputki tuottaisi entistä enemmän pelaajia edustusjoukkueen käyttöön. Tällä hetkellä näin ei ole, vaikka olosuhteet ovat kauttaaltaan erinomaiset.


Zenit maksaa junioreidensa koulunkäynnin ja muut
peruskustannukset. Pelaajat saavat keskittyä vain ja
ainoastaan kehittämään itseään jalkapalloilijoina.
Kuva: Nina Jakonen.

Osa Syysseminaarimatkalle osallistuneista liiton jäsenistä kävi katsomassa aiemmin päivällä ns. "esiotteluna" Nuorten Mestarien liigan ottelun, jossa kohtasivat Zenit U-19 ja ranskalainen Lyon. Kotijoukkue oli taistossa vahvempi maalein 3-0.

Illan varsinaisessa pääottelussa Mestarien liigan alkulohkon taistossa Zenit löylytti laadukkaiden ulkomaalaisvahvistuksiensa johdolla Lyonin lukemin 3-1. Noin 20 000 silmäparia vetävä stadion ei ollut ääriään myöten täynnä, mutta tunnelma oli suhteellisen korkealla.


Mestarien liigan ottelussa syysseminaarimatkalaisia
hemmoteltiin eturivin paikoilla. Tunnelmaa riitti ja
väriä kannatettiin. Liekö Hulkin ja muiden jalkapallo-
taitureiden otteet vakuuttaneet… Vai johtuikohan
”sininen aalto” sittenkin koleasta nollakelistä…
Kuvat: Nina Jakonen.

MM-jääkiekkoa Moskovassa ja Pietarissa

Syysseminaarimatkan toisena päivänä urheilutoimittajajoukko pääsi piipahtamaan remontin alla olevaan MM-kisanäyttämöön eli Jubileini-jäähalliin. Areena tulee tutuksi ensi keväänä, jolloin Venäjä järjestää seuraavat jääkiekon MM-kilpailut kahdessa eri kaupungissa - Moskovassa ja Pietarissa. Tällä kertaa jäähallin tutustumiskierros jäi remontin takia kokematta, mutta MM-infoa urheilutoimittajajoukolle kyllä jaettiin.

Järjestelytoimikunnan sihteeri Aleksei Chernov, markkinointi- ja mediaosaston päällikkö Maria Tsedevyin sekä lehdistöasioita hoitava Anastasia Dzhenzherukha esittelivät tulevien MM-kilpailujen mediajärjestelyjä.

- Pietarissa medialle on varattu 300 istuinta ja valokuvaajille 100 paikkaa. Mediahotellina on 1 200 huoneen Pribaltiskaja Suomenlahden rannalla, ja Moskovassa Azimut, Swisshotel, Marriot sekä Ibis.

Pietarissa riittää isoja jäähalleja ja yksi uusikin on rakenteilla, joten miksi tulevat MM-ottelut pelataan suhteellisen pienessä Jubileinissa?

- Syynä ovat kansainvälisen jääkiekkoliiton säännöt, jotka vaativat kisahallin yhteyteen myös harjoitushallin. Sellaista ei uudemmassa suurhallissa ole.


Järjestelytoimikunnan sihteeri Aleksei Chernov,
markkinointi- ja mediaosaston päällikkö Maria
Tsedevyin
sekä lehdistöasioita hoitava Anastasia
Dzhenzherukha
esittelivät tulevien MM-kilpailujen
mediajärjestelyjä. Kuva: Reijo Suikki.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat