Millainen on urheilutoimittajan tulevaisuus? -koulutustilaisuus Helsingissä 8.9.
16.6.2015 15:29 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Millainen on urheilutoimittajan tulevaisuus? -koulutustilaisuus Helsingissä 8.9.

Millainen on urheilutoimittajan tulevaisuus?

Urheilutoimittajain Liiton syksyisessä koulutustilaisuudessa 8. syyskuuta 2015 pureudutaan tämän päivän urheilutoimittajan työnkuvaan eli mitä tämän päivän urheilutoimittajalta vaaditaan. Onko lehtitoimittajan osattava myös valloittaa some-maailma? Onko rekrytoinnissa vaatimuksena ”kaiken osaava” urheilutoimittaja valokuvaamisesta kirjoittamiseen ja some-teksteistä nettiblogeihin? Vai erikoistutaanko tulevaisuudessa vain esimerkiksi some-toimittamiseen? Miten työ on muuttunut, missä mennään nyt, mitä tulevaisuudessa? Entä mitä yksityisyrittäjältä vaaditaan? Mistä saa tukea?

Koulutustilaisuuden alustajina ovat Iisalmen Sanomien päätoimittaja Jarkko Ambrusin, Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen sekä Helsingin Sanomien sosiaalisen median sisällöntuottaja Kirsi Alm-Siira.

YT:t ja irtisanomiset ovat valitettavasti osa tätä päivää - sen ovat kokeneet myös monet urheilutoimittajat. Vakituinen työpaikka urheilutoimituksessa on vaihtunut freelancer-hommiin tai jopa täysin uudelle alalle. Mistä vinkkejä oman toiminimen tai yrityksen perustamiseen? Miten eteenpäin, kun työyhteisö on kadonnut, mutta mieli halajaa edelleen kentän laidalle?

Yrittäjyyteen vinkkejä ovat antamassa yksityisyrittäjä Tuomas Muraja ja Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas.

Millainen on urheilutoimittajan tulevaisuus? -koulutustilaisuus järjestetään Haaga-Helian Pasilan yksikön auditoriossa, Helsingissä (Ratapihantie 13) alkaen klo 12.00. Perille pääsee parhaiten julkisilla kulkuneuvoilla varsinkin raitiovaunulla (7A ja 7B) ja junalla Pasilan asemalle.

Ilmoittautumiset 31.8. mennessä: toimisto@urheilutoimittajat.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä on ehdottomasti mainittava nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite, mahdollinen paikalliskerhon nimi sekä jäsenyys (A tai B). Koulutustilaisuus on maksuton.

Huom! Ilmoittautuminen on sitova. Jos ilmoittautunut ei saavu tilaisuuteen tai peruu tulonsa viime hetkellä ilman pätevää syytä, häneltä peritään 15 euron sakkomaksu.

Lisätiedot: pääsihteeri Nina Jakonen, puh. 050 44 84 845, toimisto@urheilutoimittajat.fi.

 

Ohjelma

klo 12.00 Lounas ja koulutustilaisuuden avaus, Urheilutoimittajain Liiton puheenjohtaja Heikki Miettinen

klo 12.45-13.30 Iisalmen Sanomien päätoimittaja Jarkko Ambrusin: 7-päiväinen sanomalehti ilman urheiluosastoa

klo 13.30-14.15 Yle Urheilun päällikkö Panu Pokkinen: Sähköisen median tulevaisuus - mitä urheilutoimittaja tekee vuonna 2020?

klo 14.15-15.00 Helsingin Sanomien sosiaalisen median sisällöntuottaja Kirsi Alm-Siira: Onko median pakko olla somessa?

klo 15.00-15.30 Kahvitauko

klo 15.30-16.15 Yksityisyrittäjä Tuomas Muraja: Vinkkejä yksityisyrittäjyyteen

klo 16.15-17.00 Journalistiliiton lakimies Jussi Salokangas: Miten yksityisyrittäjäksi?

klo 17.00 Koulutustilaisuuden päätös


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat