Jalkapallon naisten A-maajoukkueen EM-karsintalohko selvillä
21.4.2015 15:41 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Jalkapallon naisten A-maajoukkueen EM-karsintalohko selvillä

Euroopan jalkapalloliitto (UEFA) arpoi naisten EM-karsintalohkot Sveitsin Nyonissa. Suomi pelaa samassa lohkossa Espanjan, Irlannin, Montenegron ja Portugalin kanssa.

Naisten A-maajoukkueen päävalmentaja Andrée Jeglertz oli arpaan tyytyväinen.

- Lohko olisi voinut olla hieman helpompikin, mutta se olisi toisaalta tarkoittanut vaikeampia vierasmatkoja. Lohkossamme Irlanti ja Portugali ovat koko lailla samalla tasolla, Jeglertz sanoi kolmos- ja neloskorista nostetuista vastustajista.

- Lohkossamme ei ole yhtään joukkuetta, jota vastaan voisimme lähteä sillä asenteella, että pisteet ovat jo taskussa. Kaikki pelit vaativat meiltä hyvää asennetta ja onnistuneita suorituksia. Jos onnistumme pelaamaan omaa peliämme, niin meillä on kaikki mahdollisuudet päästä lopputurnaukseen. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, sillä naisten jalkapallon taso on noussut todella paljon kaikkialla viime vuosien aikana.

Lohkoon ykköskorista arvottu Espanja on ennakkoon kaikkein haastavin vastustaja.

- Espanjalla on kokemusta arvoturnauksista ja se pelaa kovaa ja vauhdikasta jalkapalloa. Lähdemme haastamaan heitäkin ja hakemaan lopputurnauspaikkaa tästä lohkosta, Jeglertz kertoi heti arvontatuloksen selvittyä.

Naisten EM-karsintaan ilmoittautui ennätysmäärä maita, yhteensä 47. Esikarsintakierroksen jälkeen jäljellä oli 40 maata, jotka arvottiin kahdeksaan viiden joukkueen EM-karsintalohkoon. Lohkojen voittajat sekä kuusi parasta toiseksi sijoittunutta etenevät suoraan Hollannissa kesällä 2017 pelattavaan EM-lopputurnaukseen. Kaksi huonoiten sijoittunutta lohkokakkosta pelaavat jatkokarsinnan pääsystä 16 joukkueen EM-turnaukseen, johon Hollanti osallistuu ilman karsintaa järjestäjämaana.

Naisten A-maajoukkueen EM-karsintaohjelma

17.9.2015 Suomi-Montenegro
21.9.2015 Irlanti-Suomi
27.10.2015 Suomi-Espanja
12.4.2016 Montenegro-Suomi
3.6.2016 Suomi-Irlanti
7.6.2016 Suomi-Portugali
16.9.2016 Portugali-Suomi
20.9.2016 Espanja-Suomi

Lisätiedot:
Suomen Palloliitto
viestintäpäällikkö Sami Terävä
puh. 040 823 5233
sami.terava@palloliitto.fi

Lähde: Suomen Palloliiton tiedotus.   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat