Pohjanmaan Urheilugaala herätti suuria tunteita
25.2.2015 18:56 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry Pohjanmaan Urheilugaala herätti suuria tunteita

 

Pohjalainen urheiluväki kerääntyi jo kuudennen kerran palkitsemaan viime vuoden parhaita urheilijoita sekä heidän taustavoimiaan Pohjanmaan Urheilugaalaan, jonka lämminhenkinen tunnelma oli jälleen kerran mieleen painuva.

 

Vahvimmin ehkä tunteet nousivat esiin siinä vaiheessa, kun vaasalainen aviopari Ahti ja Anja Koskinen kävi noutamassa palkinnon elämäntyöstä pohjalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi. Nykyään Vaasan Vasaman toiminnassa vahvasti mukana olevat Koskiset ovat olleet jo yli 50 vuotta urheilun kanssa tekemisissä ja sama työ jatkuu edelleen. Näin siitä huolimatta, että Ahti heitti leikkisästi ilmaan kysymyksen, merkitseekö tämä palkinto sitä, että he voivat nyt siirtyä sivuun.

 

- Näin pitkään mukanaolo on mahdollista, koska me molemmat olemme olleet innostuneita urheilusta ja siinä toiminnassa mukana olemisesta, Ahti totesi.

 

- Voimaa jatkaa vuodesta toiseen saa nuorten kanssa toimimisesta ja varsinkin siitä, kun nuoret eivät tuo esiin jatkuvasti sairauksiaan niin kuin meillä vanhemmalla väellä on tapana. Kannustan kaikkia tekemään sitä, mistä nauttii. Siitä saa myös paljon itse ja niin on käynyt myös meillä Anjan kanssa.

 

Koskisten urheiluinnostus on lähtenyt Anjan mukaan Teuvan Rivakan riveistä vuonna 1963 ja jatkunut siitä lähtien aktiivisesti pieniä suvantovaiheita lukuun ottamatta.

 

Rami Hietaniemi palkittiin Vuoden Urheilijana

 

- Vuoden Urheilijaa 2014 voi hyvin kuvailla sanoilla sisukas ja periksi antamaton, sanoi gaalaillan juontaja Terttu Karhumaa pyytäessään EM-hopeamitalisti Rami Hietaniemeä noutamaan palkintoa.

 

Nuo kaikki sanat ovat täyttä totta, sillä sympaattinen seinäjokelaispainija ei ole antanut vakavienkaan vastoinkäymisten viedä paloa tulevasta menestyksestä.

 

- Sen olen oppinut aiemmilta suomalaisilta ja pohjalaisilta sukupolvilta, ettei koskaan saa antaa periksi, Hietaniemi tuumi.

 

- Vastoinkäymisten aikana on vain noustava sillasta ja käännettävä katse tulevaisuuteen. Päivä kerrallaan tässä mennään eteenpäin kohti asetettuja tavoitteita. Niistä päällimmäisenä ovat Rion olympialaiset, kun tuo Lontoo olympiareissu jäi käytännössä loukkaantumisen takia turistireissuksi.

 

SJK putsasi palkintopöydän

 

Seinäjoen Jalkapallokerhon saavuttama Veikkausliigan hopeamitali tiesi sitä, että seuran edustajat pääsivät putsaamaan isolla kädellä palkintopöytää. SJK valittiin Vuoden joukkueeksi ja seura sai myös Pohjanmaan Urheilutoimittajien äänestyksen perusteella Vuoden Maineteko -palkinnon. Tämän lisäksi Jalkapallokerhon päävalmentaja Simo Valakari kävi pokkaamassa Vuoden valmentaja -palkinnon.

 

Palloilulajit olivat muutenkin esillä gaalassa, sillä Vuoden Jokeri -palkinto ojennettiin Lapuan Virkiän pesisnaiset neljään peräkkäiseen Suomen mestaruuteen johdattaneelle kaksikolle Jukka Liikala (pelinjohtaja) ja Timo Kankaanpää (valmentaja). Paini on vahva laji Pohjanmaalla ja se näkyi myös gaalassa, sillä Vuoden nuoreksi urheilijaksi arvostettiin Lappajärven arvokisamitalisti Petra Olli ja Mairon säätiön palkinnon sai kadettien MM-kultaa paininut Matias Lipasti. Tyttöjen puolella vastaavan tunnustuksen kävi noutamassa keihäänheittäjä Jenni Kangas.

 

Pohjanmaan Urheilugaalan palkitut

Elämäntyö pohjalaisen liikunnan ja urheilun hyväksi: Ahti ja Anja Koskinen, Vaasan Vasama
Vuoden Urheilija: Rami Hietaniemi, Nurmon Jymy
Vuoden Joukkue: Seinäjoen Jalkapallokerho
Vuoden Valmentaja: Simo Valakari, Seinäjoen Jalkapallokerho
Vuoden Nuori Urheilija: Petra Olli, Lappajärven Veikot
Vuoden Jokeri: Jukka Liikala ja Timo Kankaanpää, Lapuan Virkiä
Vuoden Maineteko: Seinäjoen Jalkapallokerho
Mairon rahaston palkinnot: Jenni Kangas, Seinäjoen Seudun Urheilijat ja Matias Lipasti, Ilmajoen Kisailijat

 

Lähde: Pohjanmaan Urheilutoimittajat ry:n tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat