Sami Jauhojärvi odotetusti Lapin paras
20.2.2015 14:43 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Sami Jauhojärvi odotetusti Lapin paras

 

Vuoden Urheilija Sami Jauhojärvi oli ylivoimainen valinta myös Lapin parhaaksi urheilijaksi. Jauhojärvi voitti Sotshin olympialaisissa viime helmikuussa hiihdon parisprintin olympiakultaa yhdessä Iivo Niskasen kanssa.

Jauhojärvi keräsi Lapin Urheilutoimittajakerhon äänestyksessä maksimipisteet ja kaikki ykkössijat 42 äänestäjältä. Vastaava täysin yksimielinen valinta oli 1995, jolloin kuulantyöntäjä Mika Halvari pokkasi Lapin parhaan pokaalin.

 

Olympiavoittajan valinta Lapin parhaaksi oli mainio päätös Lapin Urheilutoimittajakerhon juhlavuodelle. Kerho täytti keväällä tasavuosia ja ensimmäinen Lapin paras urheilija 50 vuotta sitten oli Innsbruckin talvikisojen kaksinkertainen kultamitalisti Eero Mäntyranta. Historian kaareen sopii sekin, että Jauhojärvi on harjoitellut paljon vuosi sitten edesmenneen mestarihiihtäjän opeilla.

 

- Valitettavasti Eero poistui täältä liian aikaisin. Lapissa on ollut perinteisesti kovia urheilijoita. On pitänyt onnistua hyvin, jos on yltänyt Lapin parhaaksi. Arvostan tämän meriitin todella korkealle ja Eerokin olisi minusta ylpeä, Jauhojärvi totesi ottaessaan vastaan voittopokaalin kerhon yhteistyökumppani Jouko Uusitalolta.

 

Maailmancupin kiireiden vuoksi Jauhojärvi ei päässyt joulun alla Lapin kerhon palkitsemisjuhlaan.

 

Toiseksi äänestyksessä sijoittui pitkän kilpailu-uransa viime keväänä lopettanut alppihiihtäjä Tanja Poutiainen. Hiihtosuunnistaja Ville-Petteri Saarela oli kolmas.

 

Nuoren urheilijan tunnustuspalkinnon sai kivääriampuja Mika Kinisjärvi. Liikkuvan maalin lajeissa menestynyt rovaniemeläinen kahmi MM- ja EM-kilpailuissa peräti yhdeksän mitalia. Valmentajapalkinnolla palkittiin hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä. Hän on myös Sami Jauhojärven henkilökohtainen valmentaja.

 

Lähde: Lapin Urheilutoimittajakerhon tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat