Etelä-Karjalan urheilutoimittajat valitsivat SaiPan Etelä-Karjalan ykköseksi
20.2.2015 13:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Etelä-Karjalan urheilutoimittajat valitsivat SaiPan alueen ykköseksi

 

Lappeenrantalainen SM-liigajoukkue SaiPa kahmi kaikki ykkössijat palkittaessa vuoden 2014 parhaita Etelä-Karjalassa. Maakunnan urheilutoimittajien äänestyksessä parhaaksi urheilijaksi valittiin SaiPan maalivahti Jussi Markkanen.

 

39-vuotias SaiPan kasvatti teki torjunnoillaan mahdolliseksi keväällä 2014 joukkueen pelaamisen liigan pudotuspeleissä. Markkanen sai äänestyksessä 182 ääntä ja oli kautta historian toinen joukkuelajin edustaja, joka on Etelä-Karjalassa palkittu parhaana. Toiseksi äänestyksessä tuli 178 äänellä imatralainen hiihtäjä Lari Lehtonen. Kolmas oli Lappeenrannan Uimareiden Vilma Ruotsalainen. Kymmenen parhaan listalla oli myös SaiPan keskushyökkääjä ja joukkueen kapteeni Ville Koho.

 

SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen valittiin äänestyksessä parhaaksi valmentajaksi ansioinaan myös SaiPan johdattaminen keväällä 2014 SM-liigan pudotuspeleihin. Hänen kintereillään äänestyksessä oli toiseksi tullut naisten koripallojoukkue Catzin SM-mestarivalmentaja Mika Haakana.

 

SaiPa voitti myös yleisöäänestyksenä maakuntalehdissä olleen vuoden 2014 sykähdyttävimmän urheilutapahtuman. Yleisön perusteluina oli SaiPan pudotuspelien kevät. Joukkue sinnitteli hyvän yleisömenestyksen tukemana välieriin asti. Päävalmentaja Pekka Tirkkonen piti annettuja huomionosoituksia hyvin kannustavina ja maakunnan brändiä eteenpäin vievänä.

 

- Näitä tarvitaan jotta omia nuoria kasvatteja saataisiin mukaan ja saataisiin menestystä myös jatkossa, sanoi Tirkkonen.

 

Eteläkarjalaiset Urheilutoimittajat palkitsi parhaat maakunnan urheilun gaalaillassa, jossa paikalla oli noin 250 maakunnan urheilijaa ja urheiluvaikuttajaa. Heistä muistettiin ja palkittiin kymmeniä. SaiPan puolesta ykköspalkinnot ottivat vastaan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi, päävalmentaja Pekka Tirkkonen ja maalivahti Jussi Markkanen. Eteläkarjalaisten urheilutoimittajien puolesta kunniakirjat ja palkinnot ojensi puheenjohtaja Juhani Lahti.

 

Lähde: Eteläkarjalaiset Urheilutoimittajat ry:n tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat