Jalkapallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-lopputurnaus Suomessa 2018
27.1.2015 9:53 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Jalkapallon alle 19-vuotiaiden poikien EM-lopputurnaus Suomessa 2018

 

Euroopan jalkapalloliiton (UEFA) hallitus päätti kokouksessaan myöntää alle 19-vuotiaiden poikien (1.1.1999 ja myöhemmin syntyneet) lopputurnauksen Suomelle. Kahdeksan maan EM-turnaus pelataan Suomessa kesällä 2018. Suomi pääsee mukaan turnaukseen automaattisesti isäntämaana. Turnaus toimii myös karsintana alle 20-vuotiaiden MM-lopputurnaukseen.

 

- Tämä on meille loistava uutinen. Olemme panostaneet pelaajakehitykseen paljon. Hyviä signaaleja on ollut jo näkyvissä, mutta asiat eivät tapahdu hetkessä. Tällaisen huipputurnauksen järjestäminen vuonna 2018 tukee erinomaisella tavalla omaa pelaajakehitystyötämme. Kotimaassa järjestettävä lopputurnaus on loistava urheilullinen etappi ja tavoite meille, sanoo Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja.

 

Suomen Palloliitto on isännöinyt 2000-luvulla yhteensä neljää arvoturnausta. Naisten EM-turnaus (2009), alle 19-vuotiaiden tyttöjen EM-turnaus (2004), alle 17-vuotiaiden poikien MM-lopputurnaus (2003) sekä alle 18-vuotiaiden EM-lopputurnaus (2001) pelattiin Etelä-Suomen paikkakunnilla.

 

- Pelaajakehityksen ohella täytyy myös muistaa turnausjärjestelyiden anti koko jalkapalloperheelle. Paitsi että pääsemme kilpailemaan huippujen kanssa, mittavat järjestelyt jättävät aina valtavasti osaamista myös ihmisille, jotka ovat järjestelyiden takana, Alaja muistuttaa.

 

UEFA ja Palloliitto tiedottavat alle 19-vuotiaiden poikien EM-turnauksen pelipaikkakunnista myöhemmin.

 

Lisätiedot:
Suomen Palloliitto
viestintäpäällikkö Sami Terävä
puh. 040 823 5233
sami.terava@palloliitto.fi

 

Lähde: Suomen Palloliiton tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat