Triathlonin pitkän matkan MM-kakkonen Kaisa Lehtonen Pääkaupunkiseudun paras urheilija 2014
18.12.2014 9:40 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Triathlonin pitkän matkan MM-kakkonen Kaisa Lehtonen Pääkaupunkiseudun paras urheilija 2014

 

Triathlonin pitkän matkan MM-kakkonen Kaisa Lehtonen on valittu Pääkaupunkiseudun parhaaksi urheilijaksi vuonna 2014. Valinnan teki Helsingin Urheilutoimittajat ry (HUT).

 

Lehtonen, 33, venyi uransa parhaaseen arvokisasijoitukseen syyskuussa Kiinan Weihaissa, kun hän tokeni selkävaivoista kisakuntoon ja MM-hopealle. Kansainvälisen Triathlonliiton ITU:n pitkän matkan kilpailussa Lehtonen urakoi neljän kilometrin uinnin, 120 kilometrin pyöräilyn ja 20 kilometrin juoksun. Lehtonen ilahtui palkinnosta, koska koki sen tulleen itsensä lisäksi myös lajille.

 

- Triathlonissa on hyvä buusti. Meillä se on pieni laji, vaikka maailmalla iso.

 

Lehtosen kauden muita saavutuksia olivat puolimatkan EM-kilpialujen viides sija Saksan Wiesbadenissa sekä kotimaassa Suomen mestaruudet puolimatkalla ja pikamatkalla. Lehtoselle ensi vuosi on tärkeä olympiatavoitteen saavuttamiseksi. Lontoon 2012 olympialaisissa hän jäi ensimmäiselle varasijalle.

 

- Ensi vuonna tavoitteena on kerätä pisteitä Rion olympialaisia varten. Vuonna 2018 haluan kilpailla Havaijilla täysmatkoilla.

 

Lehtonen asuu Helsingissä ja edustaa Triathlon Vantaa -seuraa. Hän on koulutukseltaan elintarviketieteiden maisteri. Lehtosta valmentaa Paul Sjöholm, joka oli mukana palkitsemistilaisuudessa.

 

HUT on jakanut Pääkaupunkiseudun parhaan palkinnon nyt 35 kertaa. Palkitsemisperinne alkoi Moskovan olympiavuonna 1980, jolloin purjehduksen olympiavoittaja Esko Rechardt valittiin parhaaksi. Lehtonen on ensimmäinen triathlonisti, joka on saanut palkinnon.

 

Lähde: Helsingin Urheilutoimittajien tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat