Vammaishiihdon maailmancup-kausi käynnistyy Vuokatissa10.-17.12.
9.12.2014 15:52 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Vammaishiihdon maailmancup-kausi käynnistyy Vuokatissa 10.-17.12.

 

Vammaishiihdon huippunimet avaavat maailmancup-kautensa jälleen Vuokatissa 10.-17. joulukuuta 2014. Seitsemään päivään mahtuu kuusi kilpailua, joista neljä ampumahiihdossa ja kaksi maastohiihdossa. Suomesta kotikisoissa on mukana kuuden urheilijan joukkue paralympiamenestyjien Ilkka Tuomiston ja Maija Järvelän johdolla.

 

Tuomisto jatkaa menestyksekästä uraansa kausi kerrallaan. Vuokatissa Tuomiston hiihdot alkavat lauantaina perinteisen kympillä, jonka lisäksi maastohiihtäjien ohjelmassa on vapaan sprintti sunnuntaina.

 

- Perinteisen kymppi on arvokisamatka, varsinkin siihen olisi hyvä saada onnistunut suoritus. Mielenkiintoista on nähdä, missä mennään ja mitä muut ovat saaneet kesän aikana aikaiseksi. Itse olen ihan perushyvässä kunnossa, kansallisissa kilpailuissa alkukaudella tuntumaa hakenut Tuomisto sanoo.

 

Päätähtäin on helmikuussa MM-kilpailuissa, mutta Tuomistolle myös maailmancup on kokonaisuutena tärkeä.

 

Suomalaisista liikuntavammaisten pystyhiihtäjien luokassa kilpailevien Tuomiston ja Järvelän lisäksi mukana ovat samassa luokassa kilpaileva Juha Härkönen, kelkkahiihtäjä Sini Pyy ja näkövammaiset hiihtäjät Inkki Inola ja Juha Hanhimäki. Inola ja Hanhimäki ovat maailmancupissa ensimmäistä kertaa. Vammaishiihdon päävalmentaja Toni Myllylä odottaa avausta mielenkiinnolla.

 

- Näin useampia urheilijoistamme pari viikkoa sitten leirillä. Tekeminen näytti hyvältä. Odotan Siniltä ja Juhalta toistaiseksi omia parhaita suorituksiaan, molemmilla on tullut merkittävää tason nousua. Molemmat ovat saavuttaneet kärkeä. Maijan osalta erityisesti kuntotekijät ovat nousseet uudelle tasolle, mutta lajitekemistä hänellä on vielä tänä talvena vähän. Ilkka on kansallisten kisojen aikavertailujen perusteella hyvässä kunnossa, Myllylä summaa.

 

Vuokatti tarjoaa lumivarmat puitteet

 

Maastohiihtoon on ilmoittautunut kaikkiaan 142 urheilijaa (joista 28 opasta), ampumahiihtoon vastaavasti 117 urheilijaa (joista 27 opasta). Osallistujia on ilmoittautunut 15 maasta.

 

- Osallistujamäärät ovat erinomaiset, aika paljon on joukkueissa paralympiavuoden jälkeen myös uusia kasvoja, mikä on hyvä asia. Meillä on ollut syksyn aikana leireilemässä suomalaisten lisäksi Venäjän, Ukrainan, Valko-Venäjän ja Japanin maajoukkueita. Pystymme tarjoamaan takuuvarmat olosuhteet ensilumen harjoitteluun ja vielä näin hyvät kisat samoilla matkakustannuksilla joukkueille. Kausi päästään avaamaan loistavissa, lumivarmoissa olosuhteissa, Vuokatin Urheiluopiston valmennuskeskuksen johtaja ja tapahtuman johtaja Jyri Pelkonen sanoo tyytyväisenä.

 

Kilpailut alkavat ampumaradan maastossa joka päivä klo 10.00. Avauspäivänä keskiviikkona mukana ovat suomalaisista Järvelä ja Härkönen.

 

Lisätiedot: www.vuokattievents.fi/ipc.

 

Päiväkohtaiset lähtölistat julkaistaan kilpailua edeltävänä iltana.

Vammaishiihdon maailmancup-kalenteri: www.paralympic.org/nordic-skiing/calendar-results.

 

Lähde: Suomen Hiihtoliiton tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat