Vermon ravi-ilta virkisti pariakymmentä urheilutoimittajaa
22.9.2014 17:47 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry
Vermon ravi-ilta virkisti pariakymmentä urheilutoimittajaa

Riku Saari (pieni).jpg (599 x 337) 

Kuva: Nina Jakonen.

 

Vermon ravi-ilta virkisti pariakymmentä urheilutoimittajaa

 

Urheilutoimittajain Liitto järjesti Virkisty Vermossa -ravi-illan jäsenilleen 17. syyskuuta 2014. Ravi-iltaan ilmoittautui parisenkymmentä innokasta, jotka saivat kokea tuhdin ravi- ja hevosurheilupaketin lämpimässä syysillassa.

 

Ravi-ilta alkoi hevostallien kulmilta, sillä ensimmäiseksi kourallinen osallistujia pääsi kokeilemaan raviohjastusta osaavan apukuskin kera. Vermossa valmentava Jani Hautaviita otti urheilutoimittajan toisensa perään tandemkärryjen kyytiin ja pari vauhdikasta kierrosta siivitti kokeilijat jälleen yhtä kokemusta rikkaammiksi.

 

– Jo pelkästään tämän takia kannatti tulla, hihkui Riku Saari, joka oli juuri hypännyt pois ohjastajan paikalta ja takana oli ihka ensimmäinen kokemus raviohjastajana.

– On tuolla menopelillä kyllä voimaa! Aivan mahtava kokemus!

 

Mutta ilta oli vielä nuori ja edessä oli tuhti paketti ravi- ja hevosurheilua. Tallialueella saarijärveläinen valmentaja Jouko Tarvainen kertoi, että hevoset tykkäävät myös saunomisesta ja uimisesta. Ja hyvin oli Tarvainen saunottanut oriaan, sillä Hevillä-ori nappasi viimeisen lähdön voiton mahtavalla loppukirillään.

 

Vermon aitiossa ruoka maittoi ja asiantuntija toisensa perään hyppäsi estradille kertomaan parillekymmenelle urheilutoimittajalle ravi- ja hevosurheilusta. Puheenvuoron käytti myös Hippoksen kilpailutoimenjohtaja Jukka Niskanen, joka kertoi mm. raviurheilun tilasta Suomessa ja totopeleistä.

 

– Päinvastoin kuin aika yleisesti luullaan, ei hevosurheilu ole suurta bisnestä, vain alle 10 prosenttia hevosista tienaa oikeasti rahaa.

– Menot ovat suuret, kilpahevosen valmentaminen maksaa kuukaudessa reilu tuhat euroa.

 

Ravikansa on kaikonnut katsomoista, vaikkakin suuret tapahtumat vetävät edelleen väkeä paikan päälle.

– Hyvät tv-lähetykset ja nettimaailma ovat osaltaan vieneet meiltä yleisöä. Toki se on myönnettävä, että raviväki olisi voinut tehdä asioita toisin ja seurata enemmän aikaansa.

 

Hevosurheilu-lehden juhlavuosi

 

Hevosurheilun päätoimittaja Jussi Lähteen tuotos on maailman vanhin yhtäjaksoisesti tehty alan julkaisu.

– Hevosurheilu juhlii tänä vuonna 90-vuotista taivalta, kehui Lähde.

 

Lehden toimituksessa työskentelee 15 vakinaista työntekijää sekä avustajia.

– Satsaamme siihen, että työntekijät kehittyvät koko ajan. Käytämme paljon aikaa työntekijöidemme koulutukseen.

 

Urheilutoimittajien ilona ehti piipahtamaan myös kasvattaja Markku Punkari, joka kertoi kasvattajien arjesta Suomessa. Piirit ovat pienet, mutta toimivat.

– Amerikan markkinoilla käy noin 5-10 suomalaiskasvattajaa. Venäjä on poissa kuvioista – ainakin tällä hetkellä.

 

Ravivihjeiden ja toto-pelien maailmaan urheilutoimittajat siivitti Urheilutoimittajain Liiton hallituksen jäsen ja Voittolinjan pääanalyytikko Kari Linna.

– Sen verran kannattaa pelata, että kyseinen summa ei tappion hetkellä harmita, vinkkasi Linna innokkaita totoajia.

 

Ja tottahan toki sitä porukalla pelattiin. Totovoittoja tuli ja totovoittoja meni - ilta oli joka tapauksessa onnistunut ja mukaansatempaava alusta loppuun asti.

Palkintojenjako (pieni) (Asko Tanhuanpää).jpg (600 x 400)

Kari Linnan ja Nina Jakosen johtama urheilutoimittajien delegaatio pääsi palkitsemaan Isokenkä-lähdön voittaneet Outlaw Mercin ja ohjastaja Mika Forssin.

Kuva: Asko Tanhuanpää.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Syyskuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat