Golfin amatöörihuiput pelaavat Talissa jo 49. kerran 21.-23.8.
19.8.2014 16:19 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Golfin amatöörihuiput pelaavat Talissa jo 49. kerran 21.-23.8.

 

Amatöörigolfin parhaimmistoa kerääntyy Helsingin Taliin jo 49. kerran 21.-23. elokuuta 2014 pelaamaan Finnish Amateur –kilpailun voitosta. Erkko Trophyn nimellä kulkevassa arvostetussa amatöörikilpailussa on mukana pelaajia 12 maasta.

 

Tämän vuoden Erkko Trophyyn osallistuu pelaajia kotimaisten kärkinimien lisäksi yhteensä lähes 40 kaikkiaan 11 eri maasta. Kaukaisin osallistuja tulee Uudesta-Seelannista.

 

Miesten voittoa puolustava sveitsiläinen Joel Girrbach ei ole Talissa, mutta muuten Sveitsi on lähettänyt taas vahvan joukkueen. Myös Italialla ja Itävallalla on mukana nimekkäitä amatöörejä.

 

Suomen amatöörikärjestä ovat mukana miesten MM-kilpailuihin valitut Kristian Kulokorpi ja kaksi kertaa kilpailun voittanut Albert Eckhardt. Mukana ovat myös maajoukkueen Lauri Ruuska ja Miki Kuronen sekä viime viikonloppuna Challenge Tourin osakilpailussa Kytäjällä parhaana suomalaisena esiintynyt Erik Myllymäki.

 

Naisten kärkinimistä Talissa pelaavat EM-kilpailuista hopeaa tuoneet Oona Vartiainen, Marika Voss, Matilda Castrén ja Karina Kukkonen. Erkko Trophyn voittoa puolustaa kaikkien aikojen nuorin naisten sarjan voittaja, Kanavagolfin Anna Backman, joka voitti kilpailun viime kesänä 14-vuotiaana.

 

Kilpailu pelataan torstaista lauantaihin. Lauantaina kilpailussa jatkavat 36 parasta miestä ja 18 parasta naista.

 

Erkko Trophy on ollut ponnahduslauta monille maailmantähdille. Ryder Cupiin selviytyneitä pelaajia ovat olleet mm. Englannin Paul Broadhurst ja Ross Fisher, Espanjan Ignatio Garrido sekä Ruotsin Niclas Fast. Erkko-pokaalin vuonna 1999 voittanut Englannin Simon Dyson on jo tuttu nimi European Tourilla. Oma golftähtemme Mikko Ilonen vei Erkko Trophyn voiton vuonna 1998.

 

Talissa on vieraillut myös tunnettuja naispelaajia, joista nimekkäin on U.S. Openin voittaja (1988) Liselotte Neumann, joka toimii tänä vuonna naisten Solheim Cupissa Euroopan joukkueen kapteenina. Omat ammattilaispelaajamme Ursula Wikström ja Minea Blomqvist-Kakko ovat myös Erkko Trophyn naisten sarjan voittajia.

 

Lisätiedot:
Suomen Golfliitto
tiedottaja Tero Parkkinen
puh. 040 556 3663
tero.parkkinen@golf.fi
www.golf.fi

 

Lähde: Suomen Golfliiton tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat