Castren, Vartiainen ja Penttilä edustavat Suomea golfin MM-kilpailuissa Japanissa 3.-6.9.
11.8.2014 10:15 Uutiset / Urheilutoimittajain Liitto ry

Castren, Vartiainen ja Penttilä edustavat Suomea golfin MM-kilpailuissa Japanissa 3.-6.9.

 

Matilda Castren, Oona Vartiainen ja Emily Penttilä muodostavat Suomen naisten joukkueen 3.-6. syyskuuta 2014 Japanissa pelattavissa MM-kilpailuissa. Suomi saavutti kaksi vuotta sitten MM-kilpailuissa hienosti pronssia.

 

- Tämä on paras joukkue joka on saatavilla. Meillä on nyt kolme uutta pelaajaa MM-joukkueessa, naisten päävalmentaja Mikael Mustonen kertoo valinnoista.

 

Kaksi vuotta sitten MM-pronssia voittaneet suomalaisnaiset ovat jo siirtyneet ammattilaisiksi. Espirito Santo Trophy -nimeä kanatava amatöörinaisten MM-kilpailu pelataan Karuizawassa, Japanissa.

 

- Joukkueella on selvät tavoitteet, mutta ne ovat lähinnä pelillisiä. Haluan, että naiset pelaavat kisoissa omalla parhaalla tasollaan. Kun myös mielentila on paras mahdollinen, saadaan huippusuorituksia. Me voimme vaikuttaa vain omaan tekemiseen, Mustonen linjaa.

 

Penttilä ja Castren saapuvat MM-kilpailuihin Yhdysvalloista, missä he opiskelevat ja pelaavat yliopistogolfia. Vartiainen valmistautuu kotimaassa. MM-kilpailut ovat muuttaneet luonnettaan ja ovat nyt aikataulun puolesta lyhyemmät. Kilpailuissa on vain kaksi harjoituspäivää, jonka jälkeen pelataan neljä kilpailukierrosta. Joka päivä kaksi parasta kierrosta lasketaan joukkueen tulokseen.

 

Kaikki valitut suomalaispelaajat olivat mukana kesän EM-hopeajoukkueessa ja heillä on vahva kansainvälinen kokemus. Matilda Castren on Suomen kärkiamatööri maailmanrankingin mukaan. WAGR-listalla Castrenin sijoitus on tällä hetkellä 22. Kotimaan amatöörirankingin ykkösnimi Oona Vartiainen on maailmanlistalla sijalla 59.

 

- Matilda pelasi hienon kauden Yhdysvalloissa ja oli paras pelaajamme henkilökohtaisissa EM-kisoissa, joissa hän sijoittui jaetulle 9. sijalle. Oona oli puolestaan joukkueen paras pelaaja EM-joukkuekilpailussa ja voitti alkukesästä Saksan avoimen mestaruuden. Henkilökohtaisissa EM-kisoissa hän oli 19.

 

- Emily Penttilä pelasi myös hyvän kauden USA:ssa ja selvitti karsintojen kautta tien naisten US Openiin. Hän on maailmanrankigissa meidän kolmanneksi paras pelaaja (sija 115) ja myös henkilökohtaisissa EM-kisoissa hän oli pelaajistamme kolmanneksi paras, jatkaa Mustonen.

 

Kotimaahan jäävä varapelaaja on Karina Kukkonen.

 

Suomi menestyi loistavasti kaksi vuotta sitten Turkin MM-kilpailuissa. Sanna Nuutinen, Noora Tamminen ja Krista Bakker voittivat hienosti MM-pronssia.

 

- Kokonaisuutena voimme sanoa, että Suomen naisten golf on mennyt viime vuosina eteenpäin. Kaksi vuotta sitten Tamminen oli meidän paras pelaaja maailmanrankingin mukaan ja hän oli sijalla 123. Kun kaksi vuotta sitten kolmen MM-joukkueemme naisen yhteenlaskettu ranking oli 798, on se nyt 198.

 

Turkissa kaksi vuotta sitten peräti 30 maata oli rankingin mukaan Suomea parempia.

 

- Vaikka kehitystä on tullut, ei rankingpisteillä ole kuitenkaan merkitystä yhdessä kisassa. Menestyksen ratkaisee kisaviikon kunto, kiteyttää päävalmentaja Mikael Mustonen.

 

Lähde: Suomen Golfliiton tiedotus.


   
Urheilutoimittajain Liitto
«  Toukokuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
 
 
 Tapahtuma
 
 Koulutus
 
 Kokous
 
 Ilmoittautuminen
 
 Hakuaika
 
 Fair Play -lehti
Kategoriat